محاسبه حق کمیسیون مشاورین املاک اهواز
در این مقاله خواهید خواند:
- حق کمیسیون املاک و عوامل موثر بر آن
- محاسبه حق کمیسیون فروش ملک در اهواز
- نحوه محاسبه کمیسیون رهن کامل ملک در اهواز
- نحوه محاسبه کمیسیون رهن و اجاره ملک در اهواز
- حق کمیسیون مشاوران املاک در صورت فسخ قرارداد
حق کمیسیون املاک و عوامل موثر بر آن
اتحادیه های املاک در شهر های مختلف به سبب اقداماتی که مشاورین املاک در زمان خرید و فروش ملک و یا دیگر معاملات ملکی ؛ انجام می دهند درصدهایی را به عنوان دستمزد آن ها تعیین کرده و لذا در معاملات مختلف هزینه هایی تحت عنوان کمیسیون املاک از طرفین معامله دریافت می شود. این درصد ها توسط اتحادیه های املاک در شهر های مختلف تعیین شده و تحت نظارت آن ها می بایست دریافت شود. به عبارتی دفاتر املاکی که دارای مجوز رسمی از اتحادیه باشند مجاز به فعالیت و دریافت حق کمیسیون می باشند و بنگاه هایی که بیشتر از مبالغ تعیین شده از طرفین معامله کمیسیون دریافت کنند تحت پیگیری های قانونی جریمه شده و ملزم به رعایت قانون خواهد بود.
نحوه محاسبه کمیسیون املاک در معاملات مختلف به صورتی است بسته به ارزش ملک مورد معامله و نرخ های تعیین شده توسط اتحادیه های املاک در شهر های مختلف مبالغی تعیین و از طرفین معامله دریافت می شود.
در مجموع برای معاملات مختلف مانند خرید و فروش؛ رهن و اجاره؛ معاوضه و مشارکت در ساخت نرخ هایی مشخص وجود داشته و دفاتر املاک بر اساس آن ها محاسبات لازم را انجام می دهند. به طور کلی عوامل زیر بر میزان کمیسیون املاک تاثیر داشته و بر آن اثر می گذارد:
- درصد تعیین شده در شهر های مختلف (تهران _ مشهد _ اصفهان _ شیراز)
- نوع معامله ملکی (فروش؛ اجاره؛ مشارکت)
- ارزش ملک معامله شده
- میزان مبلغ رهن و یا اجاره
محاسبه حق کمیسیون فروش ملک در اهواز
در معاملات فروش ملک درصد هایی مشخص از ارزش ملک به همراه مالیات به عنوان حق کمیسیون فروش ملک محاسبه می شود که این میزان در شهر اهواز به قرار زیر است:
درصد تعیین شده برای شهر اهواز 0.5 درصد از ارزش ملک مورد معامله می باشد که به این مبلغ 9 درصد مالیات نیز افزوده شده و از طرفین معامله دریافت می شود.
به عنوان مثال اگر ملکی با ارزش 900 میلیون تومان معامله شود؛ حق کمیسیون بنگاه و مشاورین مربوطه برابر ۴,۹۰۵,۰۰۰ تومان می باشد که بایستی توسط خریدار و فروشنده به صورت مجزا پرداخت شود.
900 میلیون × 0.5 درصد = حق کمیسیون
۴,۵۰۰,۰۰۰ = ۰٫۰۰۵ × ۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ = حق کمیسیون
حق کمیسیون × 9 درصد مالیات = مبلغ مالیات
۴۰۵,۰۰۰ = ۴,۵۰۰,۰۰۰ × ۰٫۰۹ = مبلغ مالیات
مبلغ مالیات + حق کمیسیون = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
تومان ۴,۹۰۵,۰۰۰ = ۴۰۵,۰۰۰ + ۴,۵۰۰,۰۰۰ = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
نحوه محاسبه کمیسیون رهن کامل ملک در اهواز
رهن کامل خانه به نوعی اجاره گفته میشود که در آن مستاجر هنگام عقد قرارداد مبلغ زیادی را به عنوان رهن در اختیار موجر میگذارد و در عوض دیگر ماه به ماه اجارهای پرداخت نمیکند. این مبلغ تا پایان قرارداد نزد موجر باقی میماند و پس از اتمام قرارداد تمام و کمال به مستاجر برگردانده میشود.
در این دسته از معاملات کمیسیون مشاورین؛ بر اساس مبلغ دریافت شده به عنوان رهن کامل محاسبه شده و برای خانه های مختلف و معامله صورت گرفته؛ بسته به میزان مبلغ رهن دریافتی حق کمیسیون نیز متفاوت خواهد بود. در شهر اهواز بر اساس اعلام اتحادیه املاک این شهر نرخ کمیسیون برای رهن کامل املاک به صورتی است که 0.75 درصد از مبلغ رهن به همراه 9 درصد مالیات محاسبه و از طرفین دریافت می شود.
به عنوان مثال اگر در روند معامله ای ملک مورد نظر با 60 میلیون تومان رهن کامل در اختیار مستاجر قرار گیرد حق کمیسیون مشاور املاک برابر با ۴۹۰,۵۰۰ تومان خواهد بود که می بایست توسط هر یک از طرفین معامله به صورت جداگانه پرداخت شود.
60 میلیون × 0.75 درصد = حق کمیسیون
۴۵۰,۰۰۰ = ۰٫۰۰۷۵ × ۶۰,۰۰۰,۰۰۰ = حق کمیسیون
حق کمیسیون × ۹ درصد مالیات = مبلغ مالیات
۴۰,۵۰۰ = ۴۵۰,۰۰۰ × ۰٫۰۹ = مبلغ مالیات
مبلغ مالیات + حق کمیسیون = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
تومان ۴۹۰,۵۰۰ = ۴۰,۵۰۰ + ۴۵۰,۰۰۰ = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
نحوه محاسبه کمیسیون رهن و اجاره ملک در اهواز
در بسیاری از معاملات ملکی شاهد دریافت رهن و اجاره به صورت هم زمان هستیم که برای این دسته از معاملات روند محاسبه حق کمیسیون مشاورین به این صورت است که 0.75 درصد مبلغ رهن تعیین شده به اضافه یک چهارم یا 25 درصد مبلغ اجاره بهای تعیین شده محاسبه و از طرفین قرارداد دریافت می شود.
در این نوع معاملات نیز 9 درصد مالیات محاسبه شده و از طرفین معامله دریافت می شود.
به عنوان مثال اگر در معامله ای 60 میلیون به عنوان رهن و مبلغ 500 هزار تومان نیز به عنوان اجاره بها تعیین شود؛ حق کمیسیون مشاور مربوطه برابر با ۶۲۶,۰۰۰ تومان خواهد بود.
(اجاره بها × 0.25) + (60 میلیون × 0.75 درصد) = حق کمیسیون
۵۷۵,۰۰۰ = ۱۲۵,۰۰۰ + ۴۵۰,۰۰۰ = (۰.۲۵ × ۵۰۰,۰۰۰) + (۰,۰۰۷۵ × ۶۰,۰۰۰,۰۰۰) = حق کمیسیون
0.09 × حق کمیسیون = مبلغ مالیات
۵۱,۰۰۰ = ۰,۰۹ × ۵۷۵,۰۰۰ = مبلغ مالیات
مبلغ مالیات + حق کمیسیون = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
۶۲۶,۰۰۰ = ۵۱,۰۰۰ + ۵۷۵,۰۰۰ = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله
حق کمیسیون مشاوران املاک در صورت فسخ قرارداد
فسخ قرارداد زمانی اتفاق می افتد که بنا به دلایلی دو طرف معامله یا یکی از طرفین دیگر تمایلی به ادامه قرارداد نداشته باشد و قرارداد را تمام کند. برای اطلاع افراد و مالکان محترم می بایست اعلام کرد که بر اساس قانون و اعلام اتحادیه های مشاورین املاک؛ در صورت فسخ قرارداد بسته شده در هر نوع معامله ای؛ حق کمیسیون پرداخت شده غیر قابل بازگشت بوده و هیچ یک از طرفین نمی توانند نسبت به مبلغ دریافت شده به عنوان حق کمیسیون توسط مشاورین املاک ادعایی داشته باشند.
اگر معاملهای با رضایت دو طرف و یا به واسطه شرایطی قانونی فسخ شود، مشاور املاک در صورتی که خود عامل فسخ معامله نباشد، میتواند حق کمیسیون مربوطه را دریافت کند.
نرخ قانونی کمیسیون فروش ملک در اهواز چقدر است؟
درصد تعیین شده برای حق کمیسیون فروش ملک در شهر اهواز 0.5 درصد از ارزش ملک مورد معامله می باشد که به این مبلغ 9 درصد مالیات نیز افزوده شده و از طرفین معامله دریافت می شود.
نحوه محاسبه کمیسیون رهن و اجاره ملک در اهواز چگونه است؟
برای این دسته از معاملات 0.75 درصد مبلغ رهن تعیین شده به اضافه یک چهارم یا 25 درصد مبلغ اجاره بهای تعیین شده محاسبه و به اضافه 9 درصد مالیات از طرفین قرارداد دریافت می شود.
تعرفه و حق کمیسیون املاک طبق عرف بازار چقدر است؟
گاهی پیش میآید که طرفین قرارداد با توافق با یکدیگر بر اساس تعرفه مصوب عمل نکنند. طبق عرف رایج میزان کمیسیون املاک در موارد «خرید و فروش» املاک، فروشنده مبلغ بیشتری از ۰.۵ درضد خود را پرداخت میکند. (برای مثال سهم فروشنده ۰.۸ درصد و سهم خریدار ۰.۲ درصد میشود.)
آیا در صورت فسخ قرارداد، باید مبلغی به عنوان کمیسیون به مشاور املاک بدهم؟
اگر معاملهای با رضایت دو طرف و یا به واسطه شرایطی قانونی فسخ شود، مشاور املاک در صورتی که خود عامل فسخ معامله نباشد، میتواند اجرتی را دریافت کند. در مورد شرایط کمیسیون پس از فسخ قرارداد بیشتر بخوانید!