شایعات بانکی در مورد بازار مسکن
همزمان با افزایش انشار شایعات بانکی خرید و فروش واحدهای مسکونی نیز رونق گرفته و کارشناسان بازار مسکن اعلام کردند افزایش معاملات در بازارمسکن با افزایش انتشار شایعات بانکی رابطه مستقیم دارد.
طبق گزارش برخی از پایگاه های خبری ، با انتشار شایعات بانکی مبنی بر احتمال ورشکستگی برخی از موسسات اعتباری و بانکی ، مراجعه مردم به مشاوران املاک ، برای خرید مسکن افزایش یافته است که این موضوع خود رونقی تازه به بازارمسکن بخشیده. البته برخی فعالان این عرصه معتقدند ورود دوباره ی نقدینگی به بازار مسکن بیش از این هم افزایش خواهد داشت .
آیا در دوران خروج منابع مالی مردم از موسسات اعتباری بخش مسکن می تواند رقیب سایرگونه های سرمایه گذاری باشد؟ پاسخ کارشناسان اقتصادی به این پرسش مثبت است. اما این پاسخ با اما و اگرهایی نیز روبه روست. با این حال با توجه به سوددهی بالاتر بخش مسکن در دروان رونق نسبت به سپرده بانکی، ارز و طلا ؛ می تواند در مدت کوتاهی و حداکثر تا یک سال آینده در این عرصه از رقبای خود سبقت بگیرد.
ایشان با بیان این واقعیت که بخش مسکن به دلیل نیاز اولیه مردم هیچ گاه بیرون از گود رقابت های اقتصادی نخواهد رفت اضافه کرد: در دروه ای که معاملات مسکن با رکود مواجه بود، بخش اجاره مسکن هم به علت وابستگی به معاملات خرید و فروش ، دچار ثبات در نرخ ها شده بود که تسلسل در این بخش را درپی داشت به این صورت آن هایی که دنبال خرید واحد مسکونی بودند، به دلیل عدم افزایش شدید نرخ اجاره بها در سه چهار سال اخیر، به اجاره نشینی ادامه داده و با این تصور که قیمت مسکنافت خواهد کرد از خرید مسکن منصرف شدند. از سوی دیگر بازار اجاره بها به علت رکود معاملات و خرید و فروش ، امکان افزایش چندانی را نداشت. ضمنا یکی دیگر از عوامل ثبات یا افزایش نرخ اجاره بها با شیب ملایم ، بالابودن نرخ سود سپرده های بانکی می باشد.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به دو عامل یکی کاهش نرخ سود سپرده های بانکی و دیگری منتشرشدن شایعات بانکی مبنی بر احتمال ورشکستگی برخی از موسسات اعتباری که سود بالایی به سپرده گذاران می دادند؛ اظهارداشت: این موضوعات دست به دست هم دادند تا دوباره معاملات مسکن با سرعت بیشتری رواج یابد. به علاوه که طبق اخبار جهانی نرخ طلا در دوسال آینده به علت بالارفتن منابع طلا درکشورهای پرمصرف مانند هند و چین افزایش چندانی نخواهد داشت.
حجتی اعلام کرد استقبال از خرید مسکن در دوره کوتاه مدت از خرید واحدهای مسکونی موجود با کم تر از 5سال ساخت می باشد. وی افزود به دلیل کاهش ساخت و ساز ؛ در دوسال اخیز ساخت مسکن و پروژه های مسکونی به حالت سکون در آمده بود. البته اگر رکود ساخت مسکن تداوم یابد، قیمت این واحد ها نیز افزایش فزاینده ای خواهد یافت مگر اینکه پروژه های مسکن مجددا و باسرعت بیشتری آغاز شوند.
وی معتقد است احتمالا در ماه های آینده با افزایش نقدینگی سرگردان مواجه هستیم و ادامه داد: این احتمال نیز وجود دارد که نظر به بالابودن نرخ مسکن ، مردم سرمایه اندک خود را از این بانک به بانکی دیگر بکشانند و این وضعت تا فعال شدن حوزه ساخت و ساز ادامه خواهد داشت.
طبق اظهارات این انبوه ساز ، پس از اتمام رکود بازار مسکن ،لازم است نظارت نهاد های مسئول ساخت و ساز اعم از شهرداری ، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان به گونه ای باشد که ساخت واحد های مسکونی به سمت بازسازی بافت فرسوده و همچنین به صورت واحدهای حداکثر تا80متر مربعی جهت دهی شود نه اینکه بازهم لوکس سازی در مناطق گران شهرها برای جذب سودهای نجومی باب شود.