انواع تسهیلات غیر منصفانه مسکن

انواع تسهیلات غیر منصفانه مسکن

متاسفانه برخی تسهیلات مسکن غیر منصفانه است

بنا به گزارشات، با وجود مصوباتی که طی دوسال گذشته برای پرداخت تسهیلات مسکن اتخاذ شده است و به بانک ها اجازه پرداخت این تسهیلات را تا سقف 60میلیون تومان داده، تنها بانک مسکن در حال اجرای آن بوده و سایر بانک ها به بهانه نبود بودجه کافی از آن سر باز زده اند. این در حالی است که این مراکز مالی پیش از این نیز به همین بهانه و نبود نقدینگی با پرداخت وام ازدواج10 میلیونی مخالفت کرده ولی با کمی پیگیری و اجبار، مشخص شد که این بهانه ها ظاهرا واقعی به نظر نمی رسند؛ البته شاید هر بانکی حیطه کاری مشخصی را دنبال میکند و این کار هم معقول بنظر می رسد، اما پرداخت تسهیلات مسکن در حدی که بتواند قسمتی از هزینه های خرید را پوشش دهد، شاید کاری سخت نبوده و بانک ها بتوانند با برنامه ریزی مشخص و در نظرگرفتن فاکتور انصاف، این تسهیلات را  ارائه دهند.

املاک تهران

در ادامه به چند مورد از انواع تسهیلات مسکن اشاره میشود. یک مورد از این تسهیلات به نام خرید اوراق ممتاز ارائه میگردد به نحوی که شخص متقاضی بایستی بسته به میزان درخواست وام، برگ اوراق خریداری کند. هزینه این اوراق به ازای هر 500هزار تومان مبلغ درخواستی وام، 75هزار تومان می باشد که البته حدودی هم برای سقف پرداخت تسهیلات تعریف کرده اند. دریافت این تسهیلات به حالت دریافت انفرادی یا زوجین و همچنین به جمعیت شهر و منطقه سکونت  بستگی دارد. مثلا سقف این تسهیلات برای یک زوج تهرانی 120میلیون تومان تعریف شده است.

تسهیلات مسکن

هر چند که دوره بازپرداخت این وام مطلوب و حداکثر طی 12سال می باشد، اما میزان سود پرداختی آن بسیار ناعادلانه است، به این ترتیب که متقاضی وام 120 میلیونی باید در این 12 سال بصورت ماهیانه حدود2میلیون قسط بپردازد و نهایتا حدود 170 میلیون تومان سود پرداخت نماید که در مجموع با اصل مبلغ وام حدود 280میلیون باید برگرداند. این در حالی است که سود اینگونه تسهیلات نیز 17.5 درصد، البته با معیارها و روابط وحی شده سیستم بانکی، عنوان شده است اما  سودی که متقاضی خواهد پرداخت حدود 142 درصد می باشد.

مسئولین دلسوز در سیستم بانکی شرط کاهش میزان سود این نوع تسهیلات را کم شدن نرخ سود تسهیلات رایج در شبکه بانکی و توازن منابع و مصارف عنوان کرده اند. همچنین از شروط دیگر این وام، مدت ساخت واحد مسکونی است که نباید از 20 سال بیشتر باشد.

نوع دیگر پرداخت تسهیلات مسکن، صندوق پس انداز یکم نام دارد که در این گونه تسهیلات متقاضیان می بایست به مدت یکسال نیمی از مبلغ مورد نیاز خود را پس انداز نمایند. این دسته از تسهیلات مسکن نیز دارای محدودیت مالی بوده و در دو نوع بصورت انفرادی و زوجین ارائه می گردد. این دسته از تسهیلات فقط به خانه اولی ها ارائه شده و متقاضیان نباید از هیچ یک از امکانات دولتی برای تهیه ی مسکن خود استفاده کرده باشند. سود این گونه تسهیلات کمتر از خرید اوراق ممتاز بوده اما باز شرایط غیر منصفانه ای بر آن حاکم است بطوریکه اگر یک زوج تهرانی سقف مبلغ وام یعنی 160 میلیون را دریافت کنند، باید علاوه بر اینکه نصف این مبلغ را به مدت یکسال در اختیار بانک قرار داده، در هرماه نیز دو میلیون قسط پرداخته  و در نهایت هم سودی حدود 128 میلیون تومان بپردازند.

وام های خرید زمان و وام مشترک نیز از انواع دیگر تسهیلات مسکن بوده که ارائه میگردد. در وام خرید زمان، متقاضی باید دوبرابر میزان مورد نیاز خود را به مدت 6ماه سپرده نموده و البته سقف دریافت این وام حداکثر تا 12میلیون تومان  و محدودیت سن واحد مسکونی هم 25 سال می باشد. وام مشترک نیز با عنوان جعاله تعمیر به افراد تعلق می گیرد و سقف آن تا 20 میلیون تومان رسیده و حتی متقاضیان سایر تسهیلات مسکن نیز می توانند از آن استفاده نمایند. این نوع وام نیز دارای سود بالایی بوده و همچنین برای دریافت آن نیاز به خرید اوراق می باشد.

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز