تاثیر اجرای بسته اقتصادی در رونق بازار کالاهای معدنی و ساختمانی
اجرای بسته اقتصادی در رونق بازار کالاهای معدنی و ساختمانی چه تاثیری خواهد داشت؟
محمدرضا بهرامن ضمن اشاره به انباشت بیسابقه کالاهای ساختمانی در انبارها،میگوید: قطعا نیاز داریم سیاستهای تحریککننده بازار را به گونهای که تورمزا نباشد اجرایی کنیم تا طبق این سیاستها در سالیان پیش رو،بتوانیم رونق بازار را به نسبت به وضع کنونی راکد مشاهده کنیم.
رئیس خانه معدن ایران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره تاثیر بسته رونق اقتصادی دولت بر بخش معدن اظهار کرد: اگر بر اساس سیاست های حمایتی و محرک، سایه رکود کمرنگ شود بخش معدن بر اساس پتانسیل هایی که دارد قطعا رشد خوبی خواهد داشت؛ چرا که در سال های اخیر رکود را در بخش های مهمی مثل ساختمان و مسکن حس کردیم که بخش قابل توجهی از تقاضای ما را متاثر از خود کرد.
وی با بیان این که در بسیاری از محصولات معدنی با انباشتهای در انبار مواجهیم، افزود: حجم انباشت برخی محصولات مانند گچ ساختمانی و سرامیک بسیار بیسابقه بوده و نفس بسیاری از واحدهای تولیدی را گرفته است. در حالی که در محصولاتی مانند سیمان که محدودیت زمانی برای عرضه دارند این انباشت بسیار زیان بار است و در مجموع باعث شده که واحدهای تولیدی ما ظرفیت تولید خود را کاهش دهند و با بخش کمی از توان فعالیت کنند.
بهرامن با اشاره به راه حل موجود در بسته رونق اقتصادی دولت ادامه داد: در مجموع برای نجات از این رکود هیچ راهی وجود ندارد بجز این که در صنایع مختلف تحرک ایجاد شود و تقاضا افزایش پیدا کند. قطعا نیاز داریم سیاست های تحریک کننده بازار را به گونه ای که تورمزا نباشد اجرایی کنیم، تا طبق این سیاستها در سالیان پیش رو شاهد رونق بازار نسبت به وضع راکد فعلی باشیم.
وی ادامه داد: از جمله راهکارهایی که میتواند این تحرک را ایجاد کند، تزریق نقدینگی به واحدهای پیمانکاری برای رشد تقاضا و همچنین سیاست های حمایت از مشوقهاست.
رئیس خانه معدن با بیان این که در تاثیری که رکود بازار داخلی بر بازارهای صادراتی داشته است، گفت: با اینکه در بازارهای صادراتی خود دچار مشکل شدیم به طوری که نمیشد کیفیت تقاضا خوب تامین شود اما قطعا محصولات معدنی توان صادراتی خوبی دارند و این نیازمند این است که با اعمال سیاستهای حمایتی و محرک تقاضا، واحدهای تولیدی ما میتوانند با تمام توان خود اقدام به تولید کنند و علاوه بر نیازهای داخلی به بازاهای صادراتی نیز ورود با کیفیت داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت رونق بازار داخلی در افزایش تقاضا اظهار کرد: به عنوان مثال تحرک در بازار مسکن و رونق در آن میتواند بخش زیادی از تقاضای داخلی ما را فراهم کند.