کاهش قیمت مسکن چطور امکان پذیر است
در سال های اخیر بازار مسکن با شوک های فراوانی روبرو بوده تا جایی که بسیاری از اقشار جامعه توان خرید مسکن را در شهرهای خود را نداشته اند.
قیمت مسکن در سالهای اخیر با جهش های قیمتی فراوانی روبرو بوده است از این رو بسیاری از افراد توان خرید مسکن در کلان شهرها را ندارند.
در حالی که در سال ۸۵ میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان در شهر تهران حدود ۸۴۲ هزار تومان بوده است.بازار مسکن در سال ۸۶ با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمتها واجه شد و برای اولین بار میلیونی شد. با جهش ۱۲۰ درصدی قیمت نسبت به سال ۸۵ به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
درسالهای ۹۱ و ۹۲ بازار مسکن با افزایش قیمت شدیدی روبه رو شد که کارشناسان معتقد بودند عامل تشدید قیمتها افزایش قیمت ارز و تحریم هاست.
پس از افزایش قیمت در سال ۸۶، در سال ۹۷ نیز قیمت مسکن حدود یک میلیون تومان افزایش قیمت داشت که در سال های اخیر این افزایش قیمت بی سابقه بوده است.
با این حال کارشناسان عوامل بسیاری را در افزایش قیمت مسکن در سالهای اخیر موثر دانسته اند و راهکارهایی را برای کنترل قیمتها ارائه کردند.
با توجه به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمتها در سال ۸۶ قانون مسکن مهر تصویب شد.در این میان دولت نیز با ساخت مسکن مهر و اقدام ملی مسکن سعی در کنترل عرضه و تقاضا در بازار کرده است، اما قیمتها همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده است.
به اعتقاد غلامی کارشناس بازار مسکن یکی از مهمترین راهکارهای کاهش قیمت مسکن افزایش ساخت مسکن باتوجه به نیاز دهکهای جامعه است.
این کارشناس بازار مسکن معتقد است که طرحهایی از جمله اقدام ملی مسکن در صورتی میتواند در کنترل بازار مسکن موثر واقع شود که ادامه دار باشد و با توجه به توان مالی افراد برنامه ریزی شود.بازار مسکن باید از حالت سرمایهای خارج شود به گونهای که هرفردی که وارد بازار مسکن میشود به دنبال تقاضای مصرفی خود باشد و هدف سرمایه گذاری محسوب نشود.
غلامی تاکید کرد: اخذ مالیاتهای سنگین یکی از راهکارهای کنترل تقاضاهای سوداگرانه است و اخذ مالیات از خانههای خالی باید هرچه سریعتر اجرایی شود.
افزایش تسهیلات مسکن درصورتی کارآمد است که عرضه و تقاضا در بازار مسکن متناسب باشد و کمبودی در بازار احساس نشود در غیر این صورت افزایش تسهیلات نتیجهای جز افزایش قیمت در پی ندارد.