پیش بینی وضعیت بازار مسکن در اردیبهشت 1400
پیش بینی وضعیت بازار مسکن در اردیبهشت 1400 : پیش بینی بازار مسکن در فروردین 1401,پیش بینی بازار مسکن در سال 1400,پیش بینی بازار مسکن در آینده,پیش بینی بازار مسکن در سال آینده,پیش بینی بازار مسکن در آمریکا,پیش بینی بازار مسکن در ترکیه,پیش بینی بازار مسکن در تابستان 1400
افزایش قیمت بازار مسکن در سال گذشته روزانه بود و خریداران و فروشندگان دچار بلاتکلیفی عظیمی بودند.
به گزارش وبسایت صدف :
کارشناسان قیمت مسکن در سال 1400 را پیش بینی کردند.
به گزارش وبسایت صدف؛ کارشناسان معتقدند به دلیل رشد قیمتها مسکن و بازارهای رقیب آن در رکود قرار دارند، اما این شرایط به تدریج در سال جاری تغییر خواهد کرد و بخش مسکن در سال ۱۴۰۰ رونق خواهد گرفت و احتمالا با مقداری تورم در بازار مسکن مواجه میشویم، اما قطعا همانند سالهای گذشته لجام گسیخته نخواهد بود.
ممکن است به واسطه یک اقدام کاملا اقتصادی شاهد درصدهایی از تورم باشیم، اما اگر سود و فایده را در نظر بگیریم افزایش تولید مسکن، نهایتا به نفع مصرف کنندگان خواهد بود. تورم حدود ۱۰۰ درصدی بازار مسکن شهر تهران در سال ۱۳۹۹ سه علت داشت؛ یکی از دلایل به اپیدمی ویروس کرونا مربوط میشد که اقتصاد دنیا را درگیر کرد.
بخش دیگر نیز تحریمهای ظالمانه و همچنین نپیوستن به FATF بود که باعث شد نتوانیم گشایشهای خوبی را در سیاست خارجی داشته باشیم. این مساله تاثیر خود را به شکل کمبود منابع ارزی گذاشت که باعث افزایش قیمت کالاها، نهادههای ساختمانی و مسکن شد.
پیش بینی قیمت مسکن در اردیبهشت 1400
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت مسکن در سال ۱۴۰۰ طی مصاحبه ای گفت: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ با آمدن یک رییس جمهوری که دیدگاه خوبی نسبت به مسکن داشته باشد، شاهد روزهای بهتر در این بخش باشیم.
وی درباره تاثیر تحویل مسکن ملی به متقاضیان در سال ۱۴۰۰ بر بازار مسکن توضیح داد: من معتقدم اتفاق مهمی در بازار رخ داده است و همواره میگویم خوشا به حال دولتی که در سال ۱۴۰۰ راهی پاستور میشود چرا که در دولتهای یازدهم و دوازدهم مسکن ملی رقم خورد تا در سال ۱۴۰۰ واحدهای آماده به دست متقاضیان برسد. مسلما این مساله اثر مطلوبی در بازار خواهد داشت و موجب رونق بازار کار برای ۱۸۴ شغل کلیدی در بخش ساخت و ساز مسکن می شود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ پیش بینی کرد: بر اساس تجارب صنف مشاوران املاک باید به آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ خوشبین بود زیرا سال آینده شاهد شکوفایی اقتصادی در بخش مسکن خواهیم بود از این رو فکر میکنم حجم رکود بازار کاهش یافته و خریداران به بازار مسکن بازگردند. وی توصیه کرد کسانی که متقاضی واقعی مسکن هستند از فرصت پیش رو برای خرید مسکن بهره گیرند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم درباره پیش بینی قیمت مسکن در سال 1400 طی مصاحبه ای در مورخه 28 اسفند 99 گفت: هیچ نوع توجیهی را برای صعودی شدن قیمت مسکن در نیمه اول سال آینده منطقی نمیدانیم. وی افزود: از اردیبهشتماه به بعد، ماهانه شاهد تحویل واحدهای مسکن ملی به مردم خواهیم بود.
آخرین تغییرات قیمت مسکن در سال 1400
پیش بینی کارشناسان از روزهای پیش روی بازار مسکن ، کاهش قیمت هاست اما به اعتقاد آنها این روند کاهشی بستگی به مذاکرات سیاسی و بازگشت به برجام دارد.
کارشناسانی که معتقدند ماه های پیش رو در بازار مسکن با کاهش قیمت ها همراه است ، بسیارند .
«حمید یاری» کارشناس حوزه مسکن، در خصوص چشمانداز بازار مسکن در سال 1400 می گوید : وضعیت بازار مسکن ارتباط مستقیمی به ادامه تحریمها یا حذف تحریمها دارد. در حال حاضر به دلیل وجود این تصور که شرایط رسیدن به مذاکره مانند دولت ترامپ در آمریکا دچار چالشهای سفت و سخت نیست، می بینیم که روند قیت ها کاهشی است .
او معتقد است : آغاز مذاکره یا عدم مذاکره میتواند تأثیر مستقیمی بر این بازار بگذارد همانطور که در حال حاضر در شرایط جدید بازار مسکن کاهشی شده است و اگر شرایط مثبت باشد، وضعیت بازار بهبود پیدا میکند.
یاری درخصوص این که در زمستان با وجود روند کاهشی قیمت ها که از میانه پاییز آغاز شده بود دوباره با افزایش اندک قیمت مسکن مواجه بودیم می گوید : بازار مسکن را باید به صورت فرآیندی مورد بررسی قرار داد و با افزایش قیمت در یکی دو ماه مانند بهمن یا اسفند نمیتوان تحلیل کرد که قیمتها دوباره افزایشی شده است.
به گفته این کارشناس حوزه مسکن ،در حال حاضر کسانی که در این بازار هستند، متقاضیان مصرفیاند و زمانی که قیمتها برایشان به حدی برسد که جذابیت داشته باشند، خرید خود را انجام میدهند و نباید انتظار داشته باشیم قیمتها سرسرهای کاهش پیدا کنند. در سالهای قبل از رکود نیز گاهی قیمتها یکی دو ماه، کاهش پیدا میکرد.
در سالهای 92 تا 96 که بازار کاهشی بود، مشاهده میکردیم که یکی دو ماهی قیمتها رشد نسبی داشتند. اما دوباره به روند گذشته که روند کاهشی بود باز میگشتند. بنابر این فرایند در تحلیل بازار مهم است که این روند نزولی است.
او درخصوص بازار اجاره در سال 1400 می گوید : درحوزه اجاره، وضعیت کاملا برعکس است. بر اثر نرخگذاری نانوشتهای رهن کامل هر ملک 20 درصد به قیمت خانه است.
این بازار متقاضیانش کاملا مصرفی هستند و توانایی مستأجران نیز در قیمتگذاری نقش دارد. روند افزایشی قیمت اجاره از ماه آینده آغاز میشود هر چند که در سال 92 تا 96 که روند قیمتها در بازار مسکن نزولی بود نیز شاهد افزایش سالیانه قیمت اجاره بودیم. به طوری که گاهی 30 تا 35 درصد قیمت اجاره بهای املاک افزایش داست .
یاری تاکید می کند: قیمت اجاره سالیانه است هیچ ارتباطی به افزایش قیمت مسکن ندارد و به طور سنواتی بر اساس تورم افزایش پیدا میکند
این کارشناس حوزه مسکن درباره این که آیا بازار مسکن برای سرمایه گذاران ،بازار مطلوبی خواهد بود می گوید : سرمایهگذاری در بازار مسکن شاید چندان برای سرمایهگذاران مطلوب نباشد و بازارهای دیگر جذابیت بیشتری داشته باشند و با برداشتن تحریمها بازار پول برای سرمایهگذاران جذابتر باشد.
او درخصوص افزایش هزینه های ساخت نمی تواند بر افزایش قیمت ها تاثیر گذار باشد توضیح می دهد : افزایش هزینه ساخت چندان بر افزایش قیمتها در تهران اثرگذار نیست زیرا آنقدر فاصله بین هزینه ساخت و ساز و فروش زیاد است که اگر قیمت تمام شده نیز از جذابیت ساخت و ساز نمیکاهد شاید در برخی از استانها و شهرها که قیمت ملک هزینه ساخت نزدیک به هم است، افزایش هزینه ساخت و ساز بر قیمت ملک تاثیر دارد.
محمد میرزائی کارشناس بازار مسکن عنوان کرد:بازار مسکن در سالی که گذشت، تبدیل به یکی از غیرقابل پیش بینیترین بازارها بود و رشد شتابان قیمتها در شرایطی اتفاق افتاد که اغلب خریداران واقعی فرصتی برای تبدیل تقاضای بالقوه خود به تقاضای بلافعل نداشتند.
وی افزود: کاهش حجم خرید و فروش در ماههای پایانی سال محسوس بود اما در شرایطی که افکار عمومی انتظار کاهش قیمتها را داشتند، افزایش قابل توجه هزینه ساخت و ساز چون سدی برابر این انتظار عمل کرد. از ماه پایانی بهار تا وسط پاییز ۹۹ بازار با نوسان شدید نرخ ها همراه بود و خریداران قادر به تصمیم گیری و اقدام برای خرید قطعی نبودند. از نیمه آبان ماه و تحت تاثیر کاهش نرخ ارز، وضعیت بازار ملک نیز متفاوت شد و روند قیمت ها در شیب نزولی حرکت کرد. این کاهش اما نه مسکن متوسط و مصرفی در مناطق میانی شهر که مسکن لوکس و گران قیمت شمال شهر را نشانه رفته بود .
کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد:از اواخر سال ۹۸ افزایش شدید قیمت در بازار مسکن اتفاق افتاد در حالی که در آن زمان، انتظار بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان این بود که در سال ۹۹ از سرعت رشد قیمت ها در بازار مسکن کاسته شود.
مهدی سلطان محمدی افزود: اما متاسفانه رشد شتابان مسکن در سال ۹۹ ادامه یافت که دلایل متعددی در این مساله موثر بود که لبته سه عامل اصلی زمینه را برای رشد قیمتها در بازار مسکن مهیا کرد.مساله شیوع کرونا، تشدید تنش ها با غرب و ابهامات انتخابات آمریکا ، تورم شدید ناشی از افزایش نقدینگی سبب بروز نااطمینانی در بازار شد به طوری که این شرایط منجر به ادامه روند افزایش قیمت ها به ویژه در نیمه نخست سال ۹۹ در بخش مسکن شد.
وی تاکید کرد: این شرایط در ۷ ماهه سال ۹۹ تداوم یافت و از اوایل آبان ماه، شیب افزایشی قیمت ها در بازار تا حدودی متوقف شد و با نوساناتی از آبان تا اسفند ادامه یافت به طوری که در طول ۵ماه آخر سال ۹۹ در بعضی ماهها روند قیمتی منفی، برخی ماهها با روند مثبت همراه بود.
کارشناس بازارمسکن افزود: این مساله نشاندهنده آن بود که بازار در تردید به سر می برد و نیروی محرکه ای که برای افزایش قیمت ها وجود داشت تا حد زیادی فروکش کرد.برای سال ۱۴۰۰ انتظار این نیست که روند افزایشی به شدت سال ۹۹ ادامه یابد.البته با توجه به چشم انداز نرخ تورم ، افزایش نقدینگی و همچنین بودجه سال ۱۴۰۰ که موجب تشدید انتظارات تورمی می شود و حل نشدن مسائل در حوزه برجام شاهد ادامه ابهامات در بازار خواهیم بود و باید گفت این شرایط سبب می شود تا ریسک های بازار تا حدودی حفظ شود که باعث می شود در سال ۱۴۰۰ انتظار کاهش و تعدیل قیمت مسکن را نداشته باشیم.
سلطان محمدی گفت: امیدوارم که میزان افزایش قیمت مسکن امسال کمتر از تورم باشد اما به هر حال انتظار تخلیه حباب قیمت مسکن در آینده نزدیک، امکانپذیر نیست و با توجه به اینکه قیمت نهاده های مسکن همچنان روند افزایشی دارد و بخش زیادی از نااطمینانی و ریسک در بازار برقرار است؛ کم و بیش شاهد ادامه وضعیت افزایشی نرخ ها در بازار مسکن باشیم البته نه به شکل روند افزایشی سال ۹۹ .
از نیمه آبان بازار مسکن تقریبا وارد دوره سکون و رکود شد و این وضعیت تا پایان سال ادامه یافت و تحت تاثیر ادامه شرایط اقتصادی کشور و نبود چشم انداز مثبت نسبت به رفع تحریمها در کوتاه مدت و حل مناقشات برجامی، بعید به نظر میرسد حداقل تا پایان بهار ۱۴۰۰ و پس از انتخابات ریاست جمهوری، اتفاق جدید در بازار مسکن رخ دهد.
بازار مسکن بعد از کرونا چه می شود ؟
پیش بینی کارشناسان حوزه مسکن برای سال ۲۰۲۱ و پساکرونا حاکی از آن است که با وجود تولید انبوه واکسن کرونا، اما بازار مسکن همچنان از عواقب اقتصادی آن تاثیر میگیرد. در واقع عواقب اقتصادی پاندمی کرونا و کاهش موقتی قیمت مسکن در سراسر دنیا همچنان وجود دارد و این بازار از رونق بسیار کمی برخوردار است.
البته برخلاف سقوط ۸ درصدی قیمت جهانی مسکن، پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۲ و پساکرونا قیمت بازار مسکن بتواند بهبودی قابل توجه را تجربه کند.
پیش بینی کارشناسان همچنین حاکی از آن است که معاملات املاک با کاهشی چشمگیر در حجم خود روبرو باشد و این موضوع با افزایش بیکاری نیز همراه خواهد شد.
عواقب اقتصادی کووید ۱۹ در زمینه مسکن موجب شده تا خریداران به قیمت دقیقی از مسکن دسترسی نداشته باشند و بازار مسکن رکودی عمیق را در طی قرنهای اخیر تجربه کند.
بنابراین با توجه به شرایط به وجود آمده در سال ۲۰۲۱ نیز همانند سال ۲۰۲۰ کاهش جهانی مسکن را خواهیم داشت و معیار افراد برای خرید مسکن بیشتر مبنی بر فضای بزرگتر خانه و دارا بودن فضای سبز خواهد بود زیرا افراد در این شرایط بیماری دسترسی کمتری به فضاهای بیرونی خواهند داشت.
با این حال بر اساس گزارشهای آماری جدید در اقتصادهای پیشرفته جهانی، در سه ماهه دوم سال قیمت واقعی مسکن در این کشورها با افزایش روبرو بوده است و به طور متوسط رشدی ۳٫۷ درصدی را تجربه کرده است که سریعترین نرخ رشد در مقایسه با سال گذشته است.
در میان اقتصادهای پیشرفته، استرالیا از کانادا پیشی گرفت و قیمتها در این کشور ۷ درصد افزایش را تجربه کرد در حالیکه این افزایش در کشور کانادا ۶ درصد بود.
قیمتها در اروپا ۵ درصد و در ایالات متحده ۴ درصد افزایش را تجربه کرده است. وضعیت این افزایش در کشورهایی با بازارهای نوظهور کمتر از ۰٫۶ درصد بوده است.
با وجود آنکه برخی گزارشها حاکی از کاهش قیمت مسکن است اما در برخی از کشورها نیز قیمت مسکن تا ۱۸ درصد بالاتر از سطح متوسط آنها در دوران پیش از ویروس کرونا، افزایش داشته است.
در کشور ترکیه با همه گیری کرونا قیمت مسکن افزایش ۲۵٫۷ درصدی را تجربه کرده است که این رقم در مقایسه با سال گذشته اعلام شده است و در حال حاضر تورم موجود در این کشور ۱۲ درصد است.
بررسی این آمارهای متناقض نشان میدهد که تاثیر همه گیری کرونا بر بازارهای جهانی مسکن ناسازگار و نامنظم است و این موضوع در واقع به وضعیت بازار مسکن هر کشور قبل از همه گیری کرونا و وضعیت قرنطینه در کشورها وابسته است.
البته در برخی از کشورها که دولت کمکهای مالی بسیاری به مردم میکند احتمال میرود که تزریق پول موجب افزایش قیمتها شده و به خصوص در بخش اجاره مستاجران را فقیرتر کند.
آمارها نشان میدهد که در ۸ کشور از ۱۰ کشور با درآمد متوسط، متوسط قیمت مسکن افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که قیمت خانه در ایالات متحده ۵ درصد و آلمان ۱۱ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.
این آمارها همچنین اعلام کردهاند که در سال ۲۰۲۰ بیش از نیمی از معاملات املاک و مستغلات جهانی در معرض خطر حباب مسکن قرار داشتند یا بیش از حد معمول ارزش گذاری شده بودند.
در آمریکای شمالی، تورنتو شهر بزرگی بود که در معرض خطر حباب مسکن قرار گرفت و کشورهای اروپایی و هنگ کنگ نیز این خطر را تجربه کردند. شهرهای آلمان، مونیخ، فرانکفورت و ورشو پایتخت لهستان در راس خطر این حباب جهانی قرار داشتند.
افزایش قیمت مسکن در بسیاری از کشورها موجب میشود تا سطح سرمایه گذاری در این کشورها حفظ شده و در کنار آن تبدیل به عامل نابرابری در کشورهای پیشرفته شود.
همچنین قیمتهای بالاتر و دستمزدهای ثابت، به معنای افزایش اجاره بهای بیشتر نیز هست. بنابراین در این زمینه چشم همه به سیاست گذاری مالی صحیح دولتها است تا از افزایش این حباب قیمتی جلوگیری شود.
با توجه به همه این مسائل و وجود نوسانات قیمتی بازار مسکن در اغلب کشورها، تحولاتی که در سال جدید هم با آنها روبرو خواهیم شد، تحولات بسیار سیالی خواهد بود که از عدم اطمینان در ارتباط با گسترش کرونا و تاثیرات نهایی آن بر سلامت عمومی و همچنین تاثیر آن بر بازارهای مالی و به خصوص املاک نشات میگیرد.
با توجه به این عدم اطمینان و این مساله که مشخص نیست این ویروس تا چه زمانی در کشورها باقی بماند، همه نگاهها به بازارهای مالی و سیاست گذاریهای حاکم بر آنها خواهد بود.
ویروس کرونا، تاثیرات زیادی همچنین بر اقتصاد و بازار املاک چین داشت اما در زمینه اقتصاد جهانی تاثیری به مراتب بیشتر را تجربه کرد و اختلالهای بسیاری در بخشهای اقتصادی دیگر به جا گذاشت زیرا بانکهای مرکزی تصمیمات آنی اتخاذ کردند و تصمیم گیریها نهایتا لحظهای بود و برای مدتی تاثیرگذاری داشت.
با این حال پیش بینی بسیاری از کارشناسان در دوران پساکرونا افزایش شدید و جهش شدید قیمت در بازارهای مالی و به خصوص مسکن است. البته کارشناسان معتقدند توجه سرمایه گذاران به نکاتی که در ادامه به آنها میپردازیم، موجب میشود تا خطر سرمایه گذاری در این دوران کاهش پیدا کند.
بهترین دفاع حمله است پس رکود اقتصادی را تبدیل به فرصت کرده و بدانید که فرصت هر لحظه میتواند دست به دست شود.
هیچ گاه نترسید و در انتهای بازار اقدام به فروش کنید. حتی زمانیکه قیمتها رو به کاهش است، بدانید که این وضع پایدار نیست و بهبود مییابد.
ذخایر نقدی سالم را حفظ کنید.
تنوع در بخش املاک و مستغلات را فراموش نکنید و مجموعهای از آنها مانند تجاری، مسکونی، زمین و غیره را مد نظر داشته باشید.
داشتن املاک بین المللی خطر و ریسک سرمایه گذاری شما را کاهش میدهد زیرا تاثیر رکود در کشورها متفاوت خواهد بود.
از ماهیت طولانی مدت بودن سرمایه گذاری در حوزه املاک آگاه باشید و خطر نقدینگی در این حوزه را بدانید. با توجه به این موضوع داشتن استراتژی طولانی مدت به شما کمک میکند تا ریسک سرمایه گذاری خود را به حداقل برسانید و بازدهی خود را بهینه کنید.
پیش بینی گرانی مسکن در بهار 1400
گروهی از کارشناسان بازار مسکن معتقدند با توجه به افزایش نهاده های ساختمانی نباید چندا ن به کاهش قیمت ها در بازار مسکن 1400 امیدوار بود
پس از آن که در دی ماه کاهش قیمت مسکن متوقف شد برخی از کارشناسان مسکن در خصوص آینده این بازار اعلام کردند که در بهمن ماه می تواند تصویری گویاتر از بازار مسکن داشت به اعتقاد آنها مهم ترین فاکتور اثر گذار در سمت تقاضای بازار تقاضای با هدف سرمایه گذاری است.
بازار مطلوب این تقاضا عمدتا مناطق شمالی تهران است اگر در مناطق شمالی به خصوص منطقه یک و سه به عنوان شاخص این نوع تقاضا، کاهش قیمت ادامه دارد شد می توان انتظار کاهش قیمت داشت اما اگر افزایش قیمت به همراه کاهش معاملات رخ دهد رکود تورمی اتفاق افتاده است.
براساس آمارهای بهمن ماه دو منطقه یک و سه کاهش اندک قیمت ها را تجربه کرده در این ماه منطقه یک تعداد معاملاتش مشابه دی ماه بود و منطقه 3 نیز به میزان 2.1 درصد ریزش معامله داشته است.
قیمت محبوب خریداران ملک؛
پیش بینی گرانی مسکن در بهار 1400
وبسایت صدف : گروهی از کارشناسان بازار مسکن معتقدند با توجه به افزایش نهاده های ساختمانی نباید چندا ن به کاهش قیمت ها در بازار مسکن 1400 امیدوار بود .
پیش بینی گرانی مسکن در بهار 1400
به گزارش وبسایت صدفبه نقل از بازار ، پس از آن که در دی ماه کاهش قیمت مسکن متوقف شد برخی از کارشناسان مسکن در خصوص آینده این بازار اعلام کردند که در بهمن ماه می تواند تصویری گویاتر از بازار مسکن داشت به اعتقاد آنها مهم ترین فاکتور اثر گذار در سمت تقاضای بازار تقاضای با هدف سرمایه گذاری است.
بازار مطلوب این تقاضا عمدتا مناطق شمالی تهران است اگر در مناطق شمالی به خصوص منطقه یک و سه به عنوان شاخص این نوع تقاضا، کاهش قیمت ادامه دارد شد می توان انتظار کاهش قیمت داشت اما اگر افزایش قیمت به همراه کاهش معاملات رخ دهد رکود تورمی اتفاق افتاده است.
براساس آمارهای بهمن ماه دو منطقه یک و سه کاهش اندک قیمت ها را تجربه کرده در این ماه منطقه یک تعداد معاملاتش مشابه دی ماه بود و منطقه 3 نیز به میزان 2.1 درصد ریزش معامله داشته است.
در مقابل این دیدگاه که منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن هستند، برخی فعالان بازار نیز معتقدند به دلیل افزایش هزینه ساخت نمی توان به روند کاهشی قیمت ها امیدوار بود .
تورم نهاده های ساختمانی به معنای گرانی در هزینه ساخت وساز مسکن و بازسازی یک بنا است. چنانچه این هزینه ها روندی صعودی را ثبت کند سبب خواهد شد تا قیمت مسکن نیز بدون وابستگی به عرضه و تقاضای آن افزایش یابد. این رقم در پاییز امسال به طور متوسط 101.6 درصد بوده که نشاندهنده رشد تقریبا دوبرابری هزینه ساخت و ساز در پاییز امسال نسبت به سال قبل بوده است.
بر اساس پیش بینی این کارشناسان رکود بخش مسکن در سال آینده ادامه می یابد اما با این تفاوت که به دلیل اثرگذاری تورم مصالح ساختمانی بر واحدهای جدید، این بازار دچار رکود تورمی خواهد شد.
این گروه از فعالان بازار مسکن معتقدند،در سال ۱۴۰۰ مسکن از تورم نهاده های ساختمانی تاثیر می گیرد. هنوز نرخ مصالح ساختمانی در واحدهای در حال ساخت به عنوان محصولات آینده بازار مسکن بروز نیافته است. یعنی کسانی که زمین، عوارض و نهاده های ساختمانی را گران خریدند هنوز واحدهایشان تکمیل نشده و در صورتی که وارد بازار شود با قیمتهای فعلی عرضه نخواهد شد. آهن در نیمه دوم سال جاری و سیمان در یک ماه گذشته شرایط ملتهبی را سپری کردند و به تبع آن ممکن است محصولاتی که پایه سیمانی و آهنی دارند بعد از عید افزایش قیمت داشته باشند.
قیمت محبوب خریداران
به گزارش وبسایت صدف ، بررسی تحولات متوسط قیمت مسکن به تفکیک مناطق ۲۲ گانه شهر تهران نشان می دهد که در بهمن ماه سال ۹۹ متوسط قیمت یک متر مربع زیر برای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۲۸ میلیون و ۹۳۹ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل۳.۷ درصد و ماه مشابه سال قبل۹۷.۲ درصد افزایش نشان می دهد.
در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۵۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان مربوط به منطقه ۱ و کمترین آن با ۱۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان مربوط به منطقه ۱۸ بوده است
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک متر مربع بنا در بهمنماه سال ۹۹ حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۱۶ تا ۱۸ میلیون تومان به ازای هر متر مربع با سهم ۷.۵ درصدی بیشترین سهم از معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند و دامنه قیمتی ۱۴ تا ۱۶ میلیون تومان سهم ۶.۸ درصدی و معاملات ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومانی نیز۶.۷ درصد از معاملات را به خود اختصاص دادند در این ماه توزیع حجم معاملات به گونه ای بوده است که ۶۱.۳ درصد واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران معامله شده اند .
در بهمن ماه سال ۹۹ توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میانه تا قیمتی مورد بررسی واحدهای مسکونی با ارزش ۶۰۰ میلیون تا ۸۵۰ میلیون تومان با سهم ۱۳.۴ درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند واحدهای دارای ۸۵۰ میلیون تا یک میلیارد و صد میلیون سهم ۱۰.۱ درصدی و واحدهای دارای ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون با سهم ۸۰۳ درصدی رتبه هاب بعدی قرار دارند .
در این ماه حدود ۵۳.۲ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش یک میلیارد و850 میلیون تومان اختصاص داشته است. بررسی شاخص کرایه مسکن اجاره ای در شهر تهران در بهمن ۹۹ نشان دهنده رشد ۳۰.۶ درصدی نسبت به ماه قبل و۳۳.۹ درصدی نسبت به مشابه سال قبل است .