4 کشور پیشترفته ی دنیا چگونه با سوداگری مسکن مقابله می کنند

4 کشور پیشترفته ی دنیا چگونه با سوداگری مسکن مقابله می کنند

سوداگری مسکن یکی از مشکلات بازار مسکن است

مساله ی سوداگری مسکن یکی از دردسری های بزرگ بازار مسکن کشور ماست به طوری که با رونق بازار، سوداگران سودجو وارد بازار شده و بیشترین بهره را از آن خود میکنند. به علاوه وجود سوداگران مسکن باعث می شوند یک نوع تقاضای کاذب در بازار به وجود آید که در نهایت به شکست بازار منجر می شود.  میل به سود از طریق سوداگری مسکن، در میان سودجویان تمام کشورها وجود دارد.

املاک تهران

کشورهای مختلف سعی دارد که با وضع قوانین مالیاتی مناسب و با تمرکز بر مقوله ی سوداگری مسکن از تعداد سوداگران بازار بکاهند. قوانین مالیاتی مصوب شده در کشور ما نسبت به این مسئله بی توجه بوده و به نظر می رسد برای تنظیم قوانین مالیاتی به شیوه ی صحیح باید از کشورهای پیشرفته الگو برداری شود. در ادامه ضوابط مالیاتی حاکم بر چهار کشور پیشرفته ی دنیا را که در جهت مقابله با سوداگری مسکن وضع شده اند، بیان خواهیم کرد.

سوداگری مسکن

سوئیس

در سوئیس اگر فردی خانه اش را بفروشد و یک خانه ی جدید تهیه کند و از این خرید و فروش سود کسب کند باید مالیات بر سود این خرید و فروش ملک را پرداخت کند. این مالیات هنگامی به شخص تعلق می گیرد که ملک جدید وی قیمتی کمتر از ملک سابقش داشته باشد. اگر شخص پس از فروش خانه اش تصمیم به سرمایه گذاری روی ملک بزرگتر و گرانتری بگیرد مالیات به او تعلق نمی گیرد. قوانین دریافت اینگونه مالیات های بازدارنده ی سوداگری مسکن بسیار پیچیده است و به گونه ای وضع شده که از کسب سودهای کلان در کوتاه مدت در حوزه ی مسکن جلوگیری شود. همچنین عوامل مختلفی در میزان مالیات پرداختی تاثیر گذارند، از جمله مدت زمان سکونت در ساختمان، استان محل سکونت و...

انعطاف لازم برای کسانی که بیش از 10 سال در منزل خود سکونت داشته وحال اقدام به فروش آن کرده اند در قوانین مالیاتی در کشور سوئیس در نظر گرفته شده است.

کانادا

مطابق با قوانین در نظر گرفته شده در کشور کانادا نرخ اخذ مالیات بر فروش مسکن به یه نکته ی اساسی بستگی دارد. اگر ملک فروخته شده محل سکونت فرد باشد خواه این ملک خانه، ویلا، آپارتمان و.. باشد، مشمول معافیت معاملاتی خواهد شد در غیر این صورت فروشنده باید مالیات بر فروش ملک خود را به دولت بپردازد. میزان پرداخت مالیات در این  هنگام به عواملی از جمله تعداد سالهای سکونت فرد در منزل، تعداد سالهای گذشته از خریداری ملک، مبلغ ملک در هنگام خرید بستگی دارد. گاهی میزان مالیات بر سود پرداختی توسط فروشنده ی ملک تا 50 درصد نیز می رسد. این مسئله به جدیت و شدت قوانین مبارزه با سوداگری مسکن در این کشور اشاره دارد.

آلمان

مالیات بر سود در فروش ملک، در آلمان نیز اجرایی می شود با این تفاوت که استفاده ی شخصی داشتن از ملک و یا مورد سرمایه گذاری بودن ملک، تفاوتی در پرداخت مالیات نمی کند. یک شهروند آلمانی در صورتیکه ملک در اختیار خود را زیر 10 سال به فروش برساند، باید برای سود حاصل از فروش آن مالیات پرداخت کند. برای روشن شدن مقدار مالیات، فروشنده ی ملک باید اطلاعات مربوط به زمان و قیمت خریداری و زمان و قیمت فروش خود را در اظهارنامه ی مالیاتی اش درج کند. میزان سود بدست آمده بر مجموع درآمدهای سالیانه ی وی اضافه می گردد و مالیات بر درآمد به آن تعلق می  گیرد. شیوه ی دریافت مالیات بر درامد در آلمان به صورت تصاعدی است و هرچه درامد فرد بیشتر باشد مالیات بیشتری را باید بپردازد. در دو صورت تخفیف های مالیاتی مشمول فرد می گردد. اول اینکه هزینه های نوسازی از مالیات بر درآمد کسر می شود و دوم اینکه اگر فرد پس از فروش ملک بر روی ملک دیگری سرمایه گذاری کند تخفیف مالیاتی به او تعلق می گیرد. نکته ی مهم اینجاست که سوداگری مسکن در کشور آلمان مقوله ی شناخته شده ای نیست زیرا رشد قیمت مسکن در آلمان زیر دو درصد است. نزدیک به 50 درصد خانوارهای آلمانی اجاره نشین هستند و ترجیح می دهند پول خود را در بخش های با بازدهی بیشتر سرمایه گذاری کنند. بنابراین به خرید و فروش ملک در آلمان همانند خرید و فروش کالا نگریسته می شود و مالیات بر درآمد به آن تعلق می گیرد.

آمریکا

در کشور امریکا سرمایه گذاری بخش مسکن به دلیل رشد قیمت آن جذابیت های فراوانی دارد و دولت امریکا برای جلوگیری و مقابله با  اقدام به وضع قوانین مالیاتی پیچیده ای کرده است. مالیات بر سودحاصل از  فروش مسکن به تعداد سالهای سکونت فرد و نیز تعداد سالهایی که فرد ملک را خریداری کرده بستگی دارد. چنانچه خانواده ی امریکایی پس از 5 سال اقامت در واحد مسکونی خود قصد فروش ملک خود را داشته باشند مشمول معافیت مالیاتی خواهند بود. اگر از زمان خرید خانه یک سال و یا کمتر گذشته باشد، مالیات بر سود فروش همانند مالیات بر درامد از افراد اخذ می شود و فروشنده باید مقدار زیادی از سود حاصله را تحت عنوان مالیات بر سود به دولت بپردازد. اگر از زمان خرید تا فروش بیش از دو سال گذشته باشد، نرخ های کمتری برای دریافت مالیات بر سود اخذ می گردد. همچنین برای شرایط خاصی مانند تغییر مکان سکونت به علت تغییر شغل و یا تعویض محل سکونت به علت در خطر بودن سلامتی بخشودگی مالیاتی در نظر گرفته شده است.

 

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز