سیستم برق BMS در ساختمان
در این مقاله خواهید خواند:
- BMS چیست؟
- سیستم برق BMS و کاربرد آن در ساختمان
- نحوه عملکرد سیستم برق BMS
- مزایا و معایب سیستم برق BMS
- برآورد هزینه سیستم برق BMS
BMS چیست؟
BMS مخفف عبارت Building Management System به معنای سیستم هوشمند مدیریت ساختمان می باشد که در سازه های جدید بسیار مورد استقبال قرار گرفته و به عنوان یکی از امکانات روز دنیا در پروژه های ساختمانی معرفی می شود. سیستم برق BMS در ساختمان شرایطی را فراهم آورده که کنترل و نظارت بر تجهیزات الکترونیکی و محافظتی ساختمان به صورت هوشمند و با کنترل از راه دور امکان پذیر باشد. به طوری که تجهیزات لازم در زیر ساخت های ساختمان پیاده سازی شده و به صورت هوشمند و با استفاده از نرم افزارهای مربوطه تحت کنترل افراد قرار می گیرد.
پروژه های مطمئن و عالی :
سیتم برق بی ام اس به عنوان یک از جدیدترین سیستم های روز دنیا بسیار مورد استقبال سازندگان و همچنین مصرف کنندگان قرار گرفته و آشنایی با کاربرد های سیستم برق BMS و همچنین مزایا و معایب آن می تواند درک بهتری از این آپشن و امکانات جدید املاک در اختیار شما قرار دهد.
سیستم برق BMS و کاربرد آن در ساختمان
کاربرد سیستم برق بی ام اس در ساختمان ها بسیار بوده و در بخش های مختلف می تواند کمک شایانی به ساکنان این خانه ها داشته باشد. از جمله بخش هایی از ساختمان که می تواند تحت کنترل سیستم برق BMS قرار گیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظارت بر دوربين های مدار بسته و امنیت خانه
- روشنایی و نورپردازی خانه
- سیستم گرمایش-سرمایش و تنظیم دمای خانه در بخش های مختلف
- آسانسور و حضور خودکار آن در طبقات مختلف
- برق اضطراری ساختمان
- آبیاری گیاهان و فضای سبز خانه
- تهویه هوای مطبوع در آشپزخانه و یا بخش های دیگر
- تنظیم رطوبت هوای خانه
- اعلام و اطفای حریق در زمان آتش سوزی
- نظارت بر رفت و آمد افراد
تمامی این بخش ها به راحتی می تواند به سیستم BMS تجهیز شده و در هر شرایطی تحت نظارت افراد و ساکنین خانه قرار گیرد.
تجهیز شدن خانه به سیستم برق BMS می تواند شرایطی را فراهم آورد که حتی در موقعیت هایی که افراد در منزل نیستند نیز کنترل مناسبی بر بخش های مختلف ساختمان داشته باشند. به طور مثال چنانچه کسی در منزل حضور نداشته باشد می توانید با استفاده از نرم افزار های مدیریت هوشمند نظارت کافی بر رفت و آمد افراد و امنیت خانه داشته باشید. علاوه بر این می توانید هنگام سفر سیستم گرمایش و سرمایش خانه را کنترل کرده و دمای مورد نیاز را از راه دور تنظیم کنید تا هنگام بازگشت از سفر شرایط مطبوعی برای شما فراهم باشد.
نحوه عملکرد سیستم برق BMS
سیستم برق بی ام اس هنگام ساخت می بایست در ساختمان پیاده شود و تجهیزات لازم در زیرساخت ها تعبیه شده باشد. برای این منظور اتصالات لازم و پنل مرکزی جهت مدیریت سیستم در خانه تعبیه می شود که بتوان هماهنگی های لازم را اجرایی کرد. برای استفاده از سیستم های بی ام اس معمولا پنل هایی بر روی یکی از دیوار های ساختمان نصب شده و به راحتی کنترل تجهیزات را امکان پذیر می کند. در کنار پنل مربوطه نرم افزارهایی نیز بر روی گوشی های موبایل قابل نصب بوده و افراد می توانند خارج از منزل نیز مدیریت کافی بر سیستم مربوطه داشته باشند.
پنل ها و نرم افزار های مربوطه بسته به اینکه کدام بخش های ساختمان هوشمند شده باشد می توانند در زمان نیاز مورد استفاده قرار گیرند.
مزایا و معایب سیستم برق BMS
سیستم برق بی ام اس در ساختمان ها مانند هر مکان دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد که آشنایی با آنها می تواند کمک شایانی برای استفاده از این سیستم در خانه ها باشد. برق بی ام اس به سبب جدید بودن آن هنوز با چالش هایی همراه است که می توان با شناخت کافی از معایب و همچنین کابردهای بی نظیر آن انتخاب بهتری داشت.
مزایای سیستم برق بی ام اس در ساختمان ها
سیستم هوشمند مدیریت ساختمان مزایای بسیاری دارد که از جمله می توان موارد زیر را یادآور شد:
- آسایش بیشتر به سبب تکنولوژی مناسب زندگی امروزی
- اجرای سناریو های دلخواه مانند نورپردازی، موزیک یا دمای خانه متناسب با سلیقه افراد
- کنترل و نظارت دقیق تر بر تجهیزات ساختمان
- نظارت بر تجهیزات مختلف و اعمال تنظیمات مورد نیاز در زمان خروج از منزل
- مدیریت بهتر و دقیق تر ساختمان بدون خطای انسانی
- کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات به سبب استفاده بهینه از تجهیزات
- کاهش مصرف انرژی در بخش های مختلف ساختمان
معایب سیستم برق BMS در ساختمان ها
سیستم برق بی ام اس ساختمان ها مانند هر امکان جدیدی با چالش هایی همراه بوده و معایب خاص خود را دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم سیم کشی و اجرایی پیچیده
- هزینه اجرایی بالاتر در مقایسه با سیستم سنتی
- عدم تبدیل به سیستم قدیمی پس اجرای برق بی ام اس
- هزینه تعمیرات بالاتر در مقایسه با سیستم سنتی
- جدید و ناشناخته بودن سیستم و چالش های احتمالی آن
- عدم شناخت کافی از برندهای مختلف به سبب جدید بودن تکنولوژی
برآورد هزینه سیستم برق BMS
برق بی ام اس در ساختمان ها دارای تجهیزات متفاوتی است که به طبع هزینه آن بسته به اینکه از چه برندی استفاده شود و سیستم مربوطه چه بخش هایی را در بر گیرد متفاوت خواهد بود. سیستم برق BMS دارای سیم کشی های مربوطه، کنترلر ها، فرستنده ها، پنل مدیریت می باشد که برای هر بخش می بایست برخی از این تجهیزات به تعداد مشخص استفاده شود. به عنوان مثال یک کنترلر برای روشنایی و یک کنترلر برای سرمایش و گرمایش می بایست به صورت مجزا تعبیه شود. لذا بسته به اینکه در کدام بخش های خانه هوشمندسازی انجام شود هزینه های مربوطه متفاوت خواهد بود اما بسته به تجهیزات و سیستم های مختلف موجود در بازار اجرای سیستم بی ام اس معمولی برای یک واحد 100 متری هزینه تقریبی برابر با 2 میلیون تومان بوده و اجرای سیستم برق BMS پیشرفته که بخش های بیشتری را تحت کنترل قرار می دهد تقریبا 9 میلیون تومان می باشد که با توجه به تورم و شرایط بازار متغیر خواهد بود.
لذا لازم به ذکر است برند تجهیزات، متراژ بنا، قدیمی یا نوساز بودن خانه، تعداد بخش های هوشمند شده و... در هزینه های مربوطه تاثیر داشته و باید مد نظر قرار گیرند.