کدام منطقه تهران پیشتاز تورم در بازار مسکن است؟

کدام منطقه تهران پیشتاز تورم در بازار مسکن است؟

در منطقه 5 شهر تهران همیشه بیشترین مقدار معاملات  و بالا رفتن قیمت مسکن اتفاق افتاده است و این منطقه در تغییر و تحولات قیمت بازار مسکن شهر تهران نیز اصلی ترین نقش را بازی می کند.

مسیر قیمت مسکن در منطقه 5 شهر تهران در طول ماه های گذشته حکایت از بالا رفتن ماهانه ی قیمت است و با این حال که جزو گران ترین منطقه های تهران به حساب نمی آید، اما رشدی که در آن اتفاق می افتد همیشه از متوسط شهر تهران بالاتر است.

املاک تهران

این منطقه در ماه مهر امسال به میزان 105 درصد بالا رفتن قیمت را نسبت به ماه مهر در سال گذشته تجربه نمود و این با وجودی است که میانگین رشد قیمت مسکن در شهر تهران به میزان 83 درصد بود. در طول 7 ماهه گذشته ی سال 97 منطقه پنج شهر تهران به ترتیب  47، 53، 63، 72، 82، 92 و 105 درصد شاهد بالا رفتن قیمت مسکن بود و این در حالی است که بالا رفتن قیمت در این منطقه باعث کمتر شدن معامله ها نشده است. به عنوان مثال سهم معاملاتی که این منطقه تجربه کرد از 13 درصد در ماه شهریور به 15 درصد به ماه مهر رسید که دلیل اصلی آن به تقاضای سفته بازانه و خرید به جهت سرمایه گذاری ارتباط پیدا می کند.

بر طبق تحقیقات انجام گرفته محله های محبوب در شهر تهران بدین قرار است: محله های اکباتان، آپادانا و پونک در منطقه 5، محله ی فرمانیه در منطقه 1، محله ی سعادت آباد در منطقه 2، محله ی نیاوران در منطقه 1، محله ی گیشا در منطقه 2 و محله ی ستارخان و مرزداران در منطقه 5.

این روزها قیمت مسکن در شهر تهران کاملاً از قدرت و توان متقاضیان حقیقی خرید مسکن خارج شده است و بسیاری از آنان قدرت خرید خود را از دست داده اند و این با وجودی است که معامله های مسکن نیز به میزان 32 درصد کمتر از قبل شده است. در این شرایطی که به وجود آمده است بعضی بر این عقیده هستند که سقف تسهیلات 160 میلیون تومانی خرید مسکن دیگر نمی تواند برای خرید خانه موثر باشد و این مقدار از وام و تسهیلات باید افزایش پیدا نماید. در این مورد رئیس کل بانک مرکزی اعلام نموده است که مطالعاتی را برای اصلاح و ترمیم کردن تسهیلات مسکن در دستور کار خود قرار داده است.

اگر بخواهیم در مورد اوضاع بازار مسکن در آینده بگوییم، کارشناسان مسکن عقیده دارند که اگر به سرعت بالای رشد تورم دقت کنیم متوجه خواهیم شد که بازار مسکن در نیمه ی دوم سال 97 به مرحله ی رکود وارد خواهد شد. از طرف دیگر پایین آمدن قیمت دلار موجب شده است که برخی از کارشناسان پیش بینی کنند که قیمت مسکن به میزان 30 درصد تا پایان امسال کاهش پیدا خواهد کرد. اما تجربیات گذشته بیانگر این موضوع است که قیمت اسمی مسکن هیچ وقت پایین نیامده است و تنها با توجه به بالا رفتن و جهش های مکرر به دوران رکود وارد شده و بعد از آن با بالا رفتن توان تقاضای مناسب با قیمت ها اصلاح شده است.

املاک تهران

علیم یار محمدی، عضو هیئت رئیسه ی کمیسیون عمران مجلس این گونه می گوید: کاهش قیمت مسکن در ماه های آتی بسیار ضعیف و غیر ممکن است. اقتصاد ایران همیشه افزایش قیمت ها را تجربه کرده و به نظر نمی رسد که قیمت مسکن نیز از این موضوع مستثنی باشد. بهترین سیاست و راهکار محدود کردن تلاطمات نرخ بازار مسکن و ثابت نگه داشتن قیمت در شرایط کنونی است. پس از آن می توان با اعمال سیاست های مالی فضا را برای افزایش توان خانوارهای جدید خرید مسکن فراهم کرد.

ضمناً رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران می گوید: به اعتقاد من هر نوع اظهار نظر در مورد کاهش یا افزایش قیمت مسکن به نفع مردم نیست. اگر قیمت مسکن کاهش یابد ما آن را به فال نیک می گیریم، اما کسانی که چنین مطالبی را مطرح می کنند باید این موضوع را هم در نظر بگیرند که بازار مسکن تابع تقاضا و عرضه است، در عین حال از بازارهای ارز، طلا، بورس، حامل های انرژی و برنامه های وزارت راه و شهرسازی در حوزه تولید و عرضه ی مسکن تاثیر می پذیرد.

بنا بر سخنان مصطفی قلی خسروی، اگر برنامه هایی که وزیر جدید راه و شهرسازی اثر گذار باشد می توانیم منتطر این باشیم که بازار مسکن در مسیر درستی واقع شود و عرضه و تقاضا در آن رو به تعادل  برود.

بر مبنای آن چه که بانک مرکزی اعلام نموده است، میانگین قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای واحد مسکونی معامله شده از سوی بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران 86.1 میلیون ریال است که این میزان نسبت به ماه گذشته و ماه مشابه سال گذشته به ترتیب 6.4 و 83.5 درصد بیشتر شده است. به همین شکل تعداد معامله های آپارتمان های مسکونی شهر تهران در ماه مهر سال 1397 به میزان 9.4 هزار واحد مسکونی رسید که این مقدار در قیاس با ماه گذشته و ماه مشابه در سال 1396 به ترتیب 9.5 و 32.3 درصد عنوان شده است. شرایطی که در حال حاضر وجود دارد نشان دهنده ی آن است که بازار مسکن رو به سوی رکود تورمی در حرکت است و با توجه به بالا رفتن 250 درصدی دلار و 237 درصدی سکه، خود را با این بازارها منطبق می کند.

هر چند بعضی از کارشناسان مسکن عقیده دارند بازار مسکن با ظرفیتی بیشتر از این میزان رشد روبرو است و هر چه قیمت مسکن بیشتر شود رکود آن نیز بیشتر و عمیق تر خواهد شد. اما با این حال آمارها می گویند به علت انتظارات تورمی، قیمت اسمی مسکن رو به افزایش و صعود است.

منبع: اقتصاد آنلاین

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز