قیمت مسکن

قیمت مسکن

افزایش قیمت جواز ساختمانی و انشعاب آب و برق چه تاثیری در قیمت مسکن دارد؟

قیمت مسکن این روزها همچنان در وضعیت رکود قرار دارد.با این همه افزایش روز به روز قیمت تمام شده برای سازندگان باعث شده است تا قیمت مسکن بالاتر رود.

بررسی های مرکز آمار در سال 93 نشان می دهد که هزینه ساخت مسکن شهری در آن سال با قیمت آن روزها چیزی حدود یک میلیون تومان به ازای هر متر مربع بوده است.همچنان که این هزینه ها برای مسکن روستایی حدود 700 هزار تومان برای هر متر مربع برآورد شده است. اما باید بدانید گزارش های مشابه در سال جاری پیرامون هزینه ساخت مسکن نشان می دهد که هزینه تمام شده برای سازندگان افزایش یافته است. چنانچه قیمت تمام شده مسکن در تهران به ازای هر متر مربع مبلغ 2 میلیون تومان ارزش گذاری شده است.با این وجود عده ای از سازندگان بر این باورند که قیمت مسکن با توجه به افزایش هزینه های انشعاب آب و برق و همچنین صدور پروانه ساختمانی و از سوی دیگر افزایش نرخ میلگرد و مصالح ساختمانی، باز هم روند صعودی در پیش گیرد.

همانگونه که می دانید قیمت مسکن بر حسب قیمت زمین و همچنین هزینه تمام شده ساخت آن ارزش گذاری می شود. با این حال افزایش قیمت زمین و از طرف دیگر مصالح ساختمانی می تواند در گران شدن قیمت مسکن تاثیر مستقیمی داشته باشد.

قیمت میلگرد و آهن آلات این روزها با افزایش نرخ دلار در حال رشد است.این در حالی است که قیمت آن در مدت مشابه سال قبل نسبت به سال 93 20 درصد کاهش یافته بود.

جهانبخش ملکی یکی از مشاورین املاک بر این باور است که افزایش قیمت صدور پروانه ساختمان باعث شده تا سازندگان تفاوت هزینه را از جیب خریدار دریافت کنند.

وی ادامه داد: سال گذشته شهرداری، برای 160 متر مربع بنا 35 میلیون تومان جهت صدور پروانه ساخت طلب می کرد در حالی که امسال برای همین متراژ 85 میلیون تومان درخواست شده است.همچنین شرکت برق نیز برای فروش کنتور تک فاز این روز ها 2 میلیون و 600 هزار تومان دریافت می کند که نسبت به قیمت گذشته اش 900 هزار تومان افزایش داشته است.

این مشاور املاک تهران افزود: وقتی قیمت انشعاب آب و برق و همچنین میلگرد و مصالح ساختمانی بالا می رود و از طرف دیگر با بالا رفتن قیمت صدور پروانه ساخت مواجه می شویم نهایتا باید منتظر افزایش قیمت مسکن باشیم.که قطعا تحمل سنگینی بار قیمت های اینچنینی بر دوش خریداران و مصرف کنندگان خواهد بود.

سلامی یکی دیگر از فعالان بخش ساخت و ساز به اشاره به کاهش سود حاصل از سرمایه گذاری در بخش مسکن گفت:در حال حتاضر تمام هزینه های ساخت و ساز از جمله هزینه کارگران و افراد شاغل در این بخش بالا رفته است.

وی همچنین با صراحت بیان داشت که بالا رفتن قیمت های از این دست چندان بر مبلغ تمام شده ساخت مسکن اثر ندارد ولی در عین حال گفت: زمانی که هزینه انشعابات آب و برق و جواز ساختمان بالا می برد و قیمت مصالح روز به روز افزایش می یابد بدیهی است که شاهد افزایش قیمت مسکن باشیم.

ابراهیمی یکی از انبوه سازان بخش مسکن اظهار داشت: هزینه پروانه ساخت در سال های 93 و اوایل 94 حدود 30 درصد افزایش داشته است. اما افزایش هزینه های اینچنینی هیچگاه مورد توجه قرار نمی گیرد در حالی که می تواند اثر مستقیمی بر وضعیت بازار داشته باشد. با این حال اکنون و در سال 95 نیز باز هم شاهد افزایش قیمت صدور پروانه ساخت هستیم. این مسئله بیانگر این است که شهرداری ها ، وضعیت سازندگان را در نظر نمی گیرند. طبیعی است سازندگان افزایش قیمت های اینگونه را با بالا بردن قیمت تمام شده ساخت واحد جبران کنند.

منبع:اقتصاد آنلاین

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز