امیدهایی در بازار مسکن

امیدهایی در بازار مسکن

امیدهایی در بازار مسکن ایجاد شده است

بازار مسکن طی چند سال اخیر افت و خیزهای زیادی داشته و نوسانات این بخش به نوعی نوسانات زیادی در صنایع وابسته و حتی در کل اقتصاد ایجاد کرده است. پس از طی رکود چندساله ی بازار مسکن کارشناسان نوید خروج از این رکود و به رونق رسیدن بازار را در سال 96 داده بودند. رویایی ای که تا کنون محقق نشده است.

املاک تهران

اگرچه در اواخر سال 95 نشانه هایی مبنی بر رونق گرفتن بازار مشاهده می شد اما طبق اخرین آماری که بانک مرکزی منتشر کرده است نوسانات بسیاری در بازار مسکن وجود دارد و افق روشنی را نمی توان برای بازار سال 96 متصور بود. گزارشات اعلام شده نشان می دهد رکود مسکن، که از سال 91 آغاز شده است همچنان ادامه دارد و سیاستگذاری ها توفیقی برای خروج این بخش از رکود نداشته است.

بازار مسکن

با توجه به اینکه رکود بسیار شدیدی گریبان گیر کشور شده است ، کارشناسان اقتصادی و سیاستگذاران مسئول به بخش مسکن به عنوان محرک اصلی رشد اقتصادی و خروج کشور از رکود توجه ویژه ای دارند اما باید گفت که تدابیر ایشان اگرچه در مسیر درستی قرار دارد اما تا کنون موفقیت آمیز نبوده است. بخش مسکن نه تنها نتوانسته  در رشد اقتصادی کشور نقشی داشته باشد، بلکه تشدید کننده ی رکود نیز بوده است.

بنابراین کورسوی امید همه ی فعالین بازار مسکن به سال 96 است. هم افرادی که کسب و کار آن ها به واسطه ی این رکود به سردی گراییده است و هم خریداران و فروشندگان که از تردید در تصمیم هایشان خسته شده اند و منتظر فرصت مناسب برای انجام معامله می باشند.

کارشناسان معتقدند که با حرکت بخش های مختلف اقتصادی در نیمه ی دوم سال جاری می توان شاهد رونق در بخش مسکن نیز باشیم. کارشناسان با مشاهده ی رفتار بازار مسکن در دی ماه و بهمن ماه سال 95 و افزایش تعداد معاملات مسکن در این ماهها انتظار رشد تعداد معاملات و رونق بازار در ابتدای سال 96 را داشتند.  پیش بینی که متاسفانه به حقیقت مبدل نشد.

رئیس اتحادیه ی مشاورین املاک از جمله کسانی بود که از راه یافتن رونق به بازار مسکن در اولین روز سال 96 خبر داده بود. وی معتقد بود با سررسید ارائه ی تسهیلات مسکن انتظار عمومی مبنی بر تداوم رکود به کف رسیده است و حجم معاملات بیشتری به خصوص در واحدهای کوچک تر آپارتمانی به چشم می خورد. وی تصریح کرد افزایش تعداد معاملات بدون افزایش قیمت مسکن انجام گرفته و نوید رشد و رونق را در ماههای آتی می دهد. بر طبق پیش بینی های وی قیمت مسکن تا تابستان سال 96 متناسب با نرخ تورم در حدود 10 درصد افزایش خواهد یافت و رونق نیز به بازار مسکن بازخواهد گشت.

به هر حال آنچه که طبق تحلیل ها و تجربه بر همگان ثابت شده ارتباط دوسویه ی بخش مسکن و سایر بخش ها با یکدیگر است. با توجه به ویژگی ها و شاخص های برتری بخشی که بخش مسکن نسبت به سایر بخش های اقتصادی دارد، به نظر می رسد دستیابی به راه حل بهینه و چاره جویی در جهت خارج کردن بخش مسکن از رکود و رونق بخشیدن به بازار مسکن باید در اولویت سیاستگذاران باشد.

بازار مسکن به عنوان بخشی که می تواند مستقل از بخش ارزی کشور عمل کند و در شرایط تحریم پیشرو صنایع دیگر در بالا بردن ضریب رشد اقتصادی کشور باشد اهمیت بسیار فراوانی دارد و نسبت به سایر بخش های کشور از الویت برخوردار است. لذا سرمایه گذاری و حمایت از این بخش تا خارج شدن کامل از رکود منفعت بسیاری برای کشور به همراه خواهد داشت.

در این رابطه یکی از مهمترین دلایل رکود مسکن ضعف بخش تقاضا است و لازم در جهت حمایت از بخش تقاضا راه حل های عملی  صورت پذیرد که کارایی لازم را داشته باشند. توانمند کردن بخش تقاضا استراتژی ناگزیر دولت است که باید برای وقوع آن پیشنهادات مطلوب و نتیجه بخشی در اسرع وقت ارائه کند.

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز