قوانین پارکینگ مزاحم

دسته بندی ها: اموزشی

قوانین پارکینگ مزاحم

در این مقاله خواهید خواند:

پارکینگ مزاحم

داشتن پارکینگ اختصاصی یکی از ضروریات آپارتمان ها بوده و شهرداری ها توجه بسیاری به اختصاص فضایی استاندارد برای آن دارند. اما در برخی از مواقع به دلیل نقشه و فرم زمین ملک شاهد عدم اختصاص پارکینگ برای تمامی واحد ها هستیم که مشکلات بسیاری را برای افراد می تواند ایجاد کند. برخی مواقع نیز پارکینگ های در نظر گرفته شده به گونه ای هستند که محل عبور خودرو ها با یکدیگر تداخل داشته و به عبارتی برای پارک خودرو بایستی خودرویی دیگر از پارکینگ خارج شود تا امکان پارک وجود داشته باشد.

 

صفحات زیر را هم حتما ببینید :

 

این نوع از پارکینگ ها که معمولا با مجوز شهرداری نیز همراه است تحت عنوان پارکینگ مزاحم شناخته می شوند. این قبیل پارکینگ ها دارای شرایط و قوانین مشخصی می باشند که بایستی مالک یا مستاجر پیش از انجام معامله از آن ها آگاه باشد. چرا که به سبب تداخل مسیر خودروها ممکن است در ساعات مختلف روز نیاز به خارج کردن خودرو توسط فرد باشد که این موضوع می تواند مشکلاتی را میان مالکان دارای پارکینگ مزاحم ایجاد کند.

توصیه می شود هنگام خرید و یا اجاره ملک حتما پارکینگ واحد را شخصا مورد بررسی قرار داده و محل مربوطه را بازدید کنید.

آیا پارکینگ مزاحم در سند قید می شود؟

پارکینگ مزاحم یک اصطلاح عرفی بوده و از نظر حقوقی رسمی نمی باشد. اما با توجه به اختلافات ایجاد شده بر سر پارکینگ های مزاحم شاهد درج این عنوان در اسناد ملکی هستیم ولی در اسناد قدیمی معمولا این عنوان ذکر نشده و مشخص نمی باشد که ملک مربوطه دارای پارکینگ مزاحم می باشد یا خیر. متاسفانه اختصاص پارکینگ مزاحم یکی از قوانین دردسرساز شهرداری است، که در برخی موارد مالکیت آن در سند ملک نیز قید می‌‏شود، ولی به سبب نحوه استفاده و شرایط مربوطه، قیمتی کمتر از پارکینگ اختصاصی دارد.

درج پارکینگ مزاحم در اسناد ملکی حقی را برای مالک ایجاد می کند که اجازه استفاده از فضای پارکینگ و مشاعات ساختمان را داشته باشد. اگر این حق برای مالک ایجاد نشود اجازه استفاده از فضای پارکینک را نداشته و لذا در صورت پارک خودرو در پارکینگ ساختمان مرتکب تخلف شده و دیگر ساکنین اجازه اعتراض و شکایت را خواهند داشت. 

به طور معمول در سند واحد هایی که دارای پارکینگ مزاحم هستند عبارت "خودرو پارکینگ شماره A اجازه عبور از پارکینگ B را دارد" ذکر شده است که در این حالت پارکینگ شماره B به عنوان پارکینگ مزاحم بوده و پارکینگ شماره A غیر مزاحم می باشد. 

آیا پارکینگ مزاحم در سند قید می شود؟

در همین رابطه بخوانید:

شرایط حاکم بر اجاره یا فروش انباری و پارکینگ

قوانین پارکینگ مزاحم

مالکان پارکینگ های مزاحم که در سند مالکیت آنها وجود پارکینگ ذکر شده اما با دیگر پارکینگ های ساختمان تداخل مسیر دارند اجازه استفاده از فضای پارکینگ را دارا بوده و طبق قوانین می بایست با دیگر ساکنین جهت استفاده از پارکینگ همکاری کنند. به عبارتی فردی که دارای پارکینگ مزاحم می باشد نمی تواند نسبت به جابه جایی خودرو مقاومت کرده و صرفا به دلیل داشتن جای پارک برای دیگر همسایگان دردسر ایجاد کند.

در مجموع می توان موارد زیر را برای پارکینگ مزاحم و قوانین آن ذکر کرد:

  • در صورت درج نشدن پارکینگ در سند، فرد اجازه استفاده از فضای پارکینگ و مشاعات مربوطه را نخواهد داشت.
  • در صورت درج پارکینگ مزاحم در سند  فرد اجازه استفاده از فضای پارکینگ و مشاعات مربوطه را خواهد داشت.
  • فرد دارای پارکینگ مزاحم می بایست هر زمان از روز که دیگر ساکنین قصد خروج از پارکینگ را دارند، اقدام به جابجایی خودرو کند.
  • مالک پارکینگ مزاحم نمی تواند برای طولانی مدت خودرو خود را بدون هماهنگی در پارکینگ قرار داده و خود شخص در دسترس نباشد.
  • در صورت مزاحمت های عمدی همسایگان برای پارکینگ مزاحم می بایست با رییس ساختمان وارد گفتگو شد.
  • در شرایطی که پارکینگ مزاحم همکاری لازم را دارد، دیگر همسایگان اجازه ندارند مانع استفاده مالک از پارکینگ شوند.

قوانین پارکینگ مزاحم

پارکینگ مزاحم در صورت مجلس تفکیکی

هنگام تنظیم صورت مجلس تفکیکی تقسیمات پارکینگ نیز انجام می شود. بر اساس قوانین موجود تقسم پارکینگ از سمت شمال غربی ساختمان، در جهت عقربه های ساعت انجام می شود. به طوری که ابتدا پارکینگ طبقات بالایی تعیین شده و در نهایت به پارکینگ های طبقات ابتدایی ختم می شود. با این تفاسیر پارکینگ های واقع در طبقه همکف به واحدهای مسکونی طبقات بالا و پارکینگ های زیر زمین به واحد های مسکونی طبقات ابتدایی ساختمان اختصاص می یابد.

برخی مواقع در حالی که سازنده استانداردهای لازم را درنظر گرفته و آن ها را رعایت کرده است برای برخی واحدها با کمبود پارکینگ مواجه می شوند. لذا در زمان تنیم صورت مجلس تفکیکی اقدام به ایجاد پارکینگ مزاحم می شود. در این صورت پارکینگ در سند نیز قید خواهد شد و مالک مربوطه اجازه استفاده از فضای پارکینگ و مشاعات آن را خواهد داشت. اما اگر در صورت مجلس تفکیکی پارکینگ برای برخی واحدها تعیین نشود آن واد می بایست بدون پارکینگ و یا با حق استفاده از پارکینگ مشاع فروخته شود.

پارکینگ مزاحم در مبایعه نامه

مبایعه نامه قراردادی است که هنگام معامله میان خریدار و فروشنده تنظیم می شود که تمامی اطلاعت مربوط به معامله، مشخصات طرفین، شروط معامله، توافقات انجام شده و همچنین نحوه پرداخت ها و هر گونه نکته ذکر شده در زمان معامله در آن درج می شود. لازم به ذکر است هر گونه توافق و یا نکته ای که در زمان معامله ذکر می شود می بایست در مبایعه نامه درج شود چرا که در غیر این صورت قابل پیگیری نبوده و ممکن است اجرایی نشود. 

برخی مواقع داشتن پارکینگ برای واحد معامله شده به عنوان یکی از امکانات ملک در معامله عنوان می شود. خریداران باید دقت داشته باشند که این مورد باید حتما در مبایعه نامه با تمام شرایط عنوان شده ذکر شود. اگر این اقدام در زمان تنظیم مبایعه نامه صورت نگیرید و واحد فاقد پارکینگ باشد و یا دارای پارکینگ مزاحم باشد نمی توان از فروشنده شاکی شد اما در صورت درج پارکینگ در مبایعه نامه و مغایرت آن با واقعیت، می توان از فروشنده شکایت و نسبت به دریافت حقوق فرد اقدام کرد.

پارکینگ مزاحم در مبایعه نامه

حذف پارکینگ مزاحم

در مواردی شاهد اختلاف میان ساکنین ساختمان بر سر پارکینگ های مزاحم و ایجاد هماهنگی جهت ورود و خروج خودروها هستیم. در این مواقع معمولا افراد تصمیم به حذف پارکینگ مزاحم می گیرند که به طور معمول با شرایط زیر همراه است:

  • پارکینگ مزاحم در سند قید شده باشد

در شرایطی که شهرداری اقدام به تقسیم ملک کرده و پارکینگ مزاحم در سند ملک قید شده باشد نمی توان به راحتی نسبت به حذف پارکینگ مزاحم اقدام کرد. در این مواقع در صورت شکایت پرونده به شهرداری رفته و مراتب امر از طریق آن ها پیگیری خواهد شد.

  • پارکینگ مزاحم در سند قید نشده باشد

اگر پارکینگ مزاحم در صورت مجلس تفکیکی باشد اما در سند قید نشده باشد شرایط مانند روال بالا خواهد بود

اما اگر پارکینگ مزاحم توسط ساکنین ساختمان و با توافق آن ها میان یکدیگر ایجاد شده باشد می توان به راحتی نسبت به حذف آن اقدام کرد. این روند با گفتگو میان طرفین و یا به کمک قانون انجام پذیر خواهد بود.

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 (7 رای)