منطقه 22 تهران؛ چالش ها و فرصت ها
فرصت های سرمایه گذاری منطقه 22 تهران
منطقه 22 شهرداری تهران بدون تردید از منظر شهرسازی و بازار املاک، یکی از بزرگترین و پرسودترین پدیده های اقتصادی طی چند ساله اخیر بوده است و هم اکنون پس از گذشت چند سال از آن روزهای پر جنب و جوش، همچنین در بازار امروز که در دیگر مناطق تهران خبر خاصی در بازار املاک نیست در منطقه 22 اما چراغ دفاتر املاک روشن است.
در این مجال سعی نگارنده بر این است که با نگاهی موشکافانه دلیل تفاوت منطقه 22 با دیگر مناطق را بررسی کرده و همچنین فرصت ها و موقعیت های پیش رو جهت سرمایه گذاری ملکی در این منطقه را بهتر بشناسیم.
منطقه 22 از دیرباز جایگاه ویژه ای در نگاه برنامه ریزان کلان در صنعت شهرسازی داشته است و یکی از گزینه های اصلی جهت توسعه جغرافیایی شهر تهران بوده است. این منطقه بدلیل برخورداری از بافت جنگلی پارک چیتگر و طبیعتا آب و هوای پاکی که داشته است مورد توجه آندسته از ساختمان سازهایی بوده است که همیشه یک قدم جلوتر از بقیه همکاران خود بوده اند و در ذهن خود در پی موقعیت ها و پتانسیل های جدید جهت ساخت و ساز بوده اند.
طرح دریاچه چیتگر از همان 40 سال پیش در دستور کار حکومت قبلی بوده است که پس از گذشت سالها، شهرداری تهران به فکر اجرایی کردن آن افتاد و با آبگیری دریاچه، طرح توسعه شهری در غرب تهران در واقع به صورت عملی کلید خورد. پس از آن بود که تعاونی های مسکن یکی پس از دیگری بدنبال خرید زمین اطراف دریاچه، شروع به برج سازی کردند و بازار خرید و فروش امتیاز آپارتمان از برج های منطقه 22 بعنوان یک سرمایه گذاری ملکی مناسب خود را میان سرمایه گذاری خرد و کلان معرفی کرد.
با پیشرفت پروژه ها و بالا رفتن اسکلت برج ها ، کم کم اولین سری از سرمایه ها که بذر خود را در خاک حاصلخیز این منطقه کاشته بودند، به خوشه نشستند و آوازه ی یک سرمایه گذاری پرسود و زودبازده شهر به شهر و دهان به دهان چرخید و اوج این بازار تقارن پیدا کرد با حباب بازار ملک و مسکن در سالهای 90 تا 92 که سودهای بسیار کلانی به برخی از آنها که نبض بازار را در دست دارند رساند و عده ای هم که در خرید و فروش هم مثل بسیاری از امور دنباله رو هستند و کمتر اهل تحلیل و تفکر هستند، پول های هنگفتی را ضرر کردند- متاسفانه این نوع از خریداران همیشه در اکثریت هستند- پس از عبور از آن توفان نیز همچنان منطقه 22 طلایه دار خرید و فروش و سرمایه گذاری ملکی به صورت پیش خرید در پروژه های تجاری اداری و مسکونی می باشد.
در این بازار و در آرامش پس از آن توفان، خیلی عقلانی تر می شود تحلیل کرد و با پیشرفت نسبی تمامی پروژه ها و بدور از هیجانات کاذب آنروزها راحت تر می توان انتخاب کرد. چرا که امروز اگر کسی قصد پیش خرید داشته باشد می تواند نگاهی به پروژه های منطقه بیاندازد و دریابد که هر مشکل و ایرادی اگر قرار بود گریبانگیر پروژه ای شود تا این مرحله شده است و اگر قرار بود پروژه ای متوقف شود و به هر دلیلی کار نکند تا به امروز این اتفاق افتاده است و چند پروژه از میان حدود 70 پروژه ای که در منطقه 22 قرار دارند، هنوز فعال هستند و بار خود را از میان آن همه باد و بوران به سلامت به مقصد رسانده اند و حالا با خیال راحت می تواند از امتیازهای آن پروژه ها خرید کرد و در انتظار سود سرشار آن در زمان تحویل پروژه ماند.
آینده منطقه 22 تهران
با نگاهی گذرا به منطقه 22 در این چند ساله می توان دریافت، طراحان شهرسازی در نگاه کلان، این منطقه را مقصد گردشگری و جذب توریست در سفرهای درون شهری و بین شهری در نظر گرفته اند و در نگاهی دیگر مجتمع های متعدد تجاری اداری منطقه گواه این مدعا هستند که در آینده ای نزدیک این منطقه پذیرای تمرکز و اجماع مرکز خریدهای عمده تهران هستند به صورتی که تمامی مراکز خرید و فروش عمده تهران مثل موبایل ، پوشاک ، صوتی تصویری، کیف و کفش ، مادر و کودک، ملزومات عروس و داماد ، خودرو و ... در این منطقه و در پاساژهای مجلل و گسترده ای با امکانات رفاهی و تفریحی در کنار رستوران های رنگارنگ و فودکورت ، سفره ی رنگینی از انواع خدمات چشم نواز و لوکس را در پیش چشم مخاطبان می گستراند.
با امید به اینکه منطقه 22 فرصت خوبی جهت سرمایه گذاری تمامی سرمایه های سرگردان و در پستوی خرد و کلان باشد و تمامی منطقه های تهران مثل منطقه 22 سرشار از موقعیت و فرصت سرمایه گذاری ملکی بوده و در نگاهی کلی تر تمام شهرهای میهن عزیزمان ایران، منطقه ای همچون منطقه 22 تهران را مثل گوهری در صدف خود داشته باشند.
نگارنده ؛ بزرگمهر کیانی