مالیات های مستقیم مسکن بر دوش اقشار ضعیف
اعمال قانون مالیات های مستقیم نباید برای همه سطوح مسکن باشد.
به گفته ی یک کارشناس مسکن: مالیاتهای مستقیم نباید در تمام سطوح بخش مسکن اعمال شود بلکه میتواند با مطالعه بیشتر بر روی خانههای لوکس، طبقات مرفه جامعه یا خانههای با متراژ بالا انجام شود.
ابوالحسن میرعمادی اظهار کرد: تا زمانی که بخش مسکن به تولید انبوه و کافی نرسیده، هر نوع مالیات و عوارضی که روی خانه بگذارند طبیعتا به دوش مصرفکننده قرار میگیرد؛ مگر اینکه مکانیزم آن طوری طراحی شود که اقشار پایین جامعه از مالیات معاف شوند تا تولیدکنندگان مسکن تشویق به تولید انبوه و فروش به اقشار ضعیف جامعه شوند.
وی با اشاره به تصویب «اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم» افزود: هماکنون بخش مسکن دچار حباب قیمت و رکود است که 1200 نوع شغل دیگر هم متاثر از این بخش به رکود رفتهاند. اگر در شرایط اشباع تولید قرار داشتیم سیاست مالیاتهای مستقیم میتوانست به اقتصاد کمک کند اما الان که قدرت خرید پایین آمده و گردش مالی بخش مسکن پایین است، این سیاست راهگشا نیست.
به گفته این کارشناس مسکن، هماکنون ارزش افزوده مصالح ساختمانی از سازندگان دریافت میشود. اخذ مالیات هم فشار مضاعفی وارد میکند که رکود بخش مسکن را عمیقتر خواهد کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، میرعمادی با بیان اینکه قدرت خرید مردم پس از سه سال رکود ممتد تقریبا دارد با قیمتهای مسکن در حالت تعادل قرار میگیرد، افزود: این تصمیم مجددا باعث ایجاد شکاف بین قیمت مسکن و قدرت خرید خواهد شد