تورم در بازار مسکن ، معضل اقتصادی در سال آینده
تورم در قیمت مسکن که شروع آن از پاییز امسال بوده اکنون نگرانیهای زیادی را در پی داشته، به اعتقاد کارشناسان دلیل این رویداد چه همدستی مشاوران املاک باشد، چه عوارض رکود 5 ساله بازار از آنجا که سرعت افزایش قیمت مسکن در حال حاضر از تورم جامعه پیشی گرفته ، تبعات ناشی از آن مانند طغیان قیمت اجاره بها قشر ضعیف کشور را گرفتار خواهد کرد.
در این میان بدون احتساب آورده مردم میزان سرمایهگذاری دولتیها 5 هزار و 260 میلیارد تومان تسهیلات کمبهره است که این طرح را به بزرگترین پروژه مالی کشور مبدل میکند؛ در این شرایط فقط در مسکن مهر پرند که به عنوان پایتخت مسکن مهر در کشور به حساب می آید 7000 واحد بدون متقاضی وجود دارد که اگر 45 میلیون تومان میانگین ارزش این واحدها برآورد شود چیزی در حدود 315 میلیارد تومان سرمایه در این شهر بدون استفاده رها شده است.
سید علی اکبر طاهری، مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند از تحویل70 هزار از 95 هزار واحد مسکن مهر پرند خبر داده و میگوید: از 25 هزار واحد باقیمانده که در این منطقه وجود دارد 7 هزار واحد مسکونی فاقد متقاضی هستند و بقیه واحدها را با اینکه مراحل ساخت انها آماده شده اما به علت بدقولی دستگاههای خدمات رسان نمیتوان واگذار کرد .
به گفته علی اکبر طاهری بعضی از خدمات مانند آسفالت کاری، محوطهسازی، انشعابات آب، برق و گاز هنوز در این مناطق انجام نشده و در خوش و بش دستگاههای اجرا کننده مانند اداره آب و فاضلاب، برق و گاز و البته مخابرات بلا تکیف ماندهاند.
به نظر میرسد میتوان از دلایل نبود متقاضی برای هفت هزار واحد در این شهر به نبود فضای اموزشی، کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی، پارک ها و فضای سبز و همچنین مسجد و مراکز امنیتی و انتظامی در مسکن مهر پرند، اشاره کرد .
چنانکه گفته میشود به خاطر کمبود فضاهای آموزشی مثل مدرسه باعث شده تا ساکنین مجبور باشند فرزندان خود را برای استفاده از مدرسه به رباط کریم بفرستند.
از طرف دیگر نبود آب شرب در شهر پرند باعث جیره بندی شدن آب یا غیردسترس بودن آن برای واحدهای بالاترو مجتمعها شده است که گفته میشود با حفر 11 چاه عمیق تلاش شده مشکل آب این منطقه برطرف شود.
به دلیل کمبود فضاهای آموزشی، خدمات شهری مانند شعب بانکی مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند از وزارتخانههای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و همچنین شهرداری و نیروی انتظامی درخواست کرده برای ایجاد واحدهای اموزشی، بهداشتی، خدماتی و انتظامی خود در این شهر از زمین مجانی استفاده کنند.
در حالیکه بر اساس سرشماری سال 95 حدود 30/7 درصد از مردم ایران خانه ندارند و مستاجر هستند و اجاره منازل مسکونی آنها با کمترین تحریکی در بازار که میتواند کاهش 3 درصدی سود تسهیلات بانکی باشد تا 40 درصد افزایش پیدا میکند ،7 هزار واحدی که حداقل ارزش آن 315 میلیارد تومان است بدون متقاضی رها شده است . وقتی رونق مسکن و گران شدن آن مطرح نبود و معلوم نیست سال آینده با شروع فصل جابه جایی و افزایش قیمت مسکن اجاره بها سر به کدام فلک خواهد زد.
در این میان رئیس کمیته امداد درخواست کرده که 7 هزار واحد مسکونی بدون متقاضی به این نهاد واگذار شود؛ اکنون این سوال مطرح است که آیا پرویز فتاح امکانات بیشتری از وزیر راه و شهرسازی در اختیار دارد که میتواند زیرساختهای شهری را به 7 هزار واحد بدون متقاضی بیاورد یا اقشار کم درآمد به خاطر ضعیفر بودن باید در مسکن های بدون آب و برق و گاز زندگی کنند؟
بعد نا آرامیها که با هدف آنها اعتراض به مسائل اقتصادی در کشور بود مقام معظم رهبری از همه مسئولان خواستار تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی مردم شدند ، مشکلاتی که حتماً مسکن و گرانیهای حاصل از آن از جمله مشکلات عمده مردم است.
منبع: تجارت نیوز