ثبت نام مسکن ملی با موبایل سال 1401 | فاز بعدی مسکن ملی در سال 1401 چه زمانی خواهد بود؟

ثبت نام مسکن ملی با موبایل سال 1401 |  فاز بعدی مسکن ملی در سال 1401 چه زمانی خواهد بود؟

ثبت نام مسکن ملی با موبایل سال 1401 |  فاز بعدی مسکن ملی در سال 1401 چه زمانی خواهد بود؟ : پیامک سامانه املاک و اسکان,آخرین اخبار سامانه املاک و اسکان,تلفن سامانه املاک و اسکان,ویرایش اطلاعات در سامانه املاک و اسکان,اشکالات سامانه املاک و اسکان,سامانه جامع املاک و اسکان چیست,ثبت نام در سامانه املاک و اسکان,سایت سامانه ملی املاک و اسکان کشور,سامانه ملی املاک و اسکان,مالیات بر خانه,مالیات خانه های خالی,پیامک مسکن ملی مرحله دوم کی میاد,چرا پیامک مسکن ملی نمیاد,شماره پیامک مسکن ملی,پیامک مسکن ملی مرحله سوم کی میاد,قبول شدگان طرح ملی مسکن,پیامک واریز وجه مسکن ملی,پیگیری مسکن ملی,ارسال پیامک رایگان بدون ثبت نام



  •  پیامک سامانه املاک و اسکان

  • آخرین اخبار سامانه املاک و اسکان

  • تلفن سامانه املاک و اسکان

  • ویرایش اطلاعات در سامانه املاک و اسکان

  • اشکالات سامانه املاک و اسکان

  • سامانه جامع املاک و اسکان چیست

  • ثبت نام در سامانه املاک و اسکان

  • سایت سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  • سامانه ملی املاک و اسکان

  • مالیات بر خانه

  • مالیات خانه های خالی

  • پیامک مسکن ملی مرحله دوم کی میاد

  • چرا پیامک مسکن ملی نمیاد

  • شماره پیامک مسکن ملی

  • پیامک مسکن ملی مرحله سوم کی میاد

  • قبول شدگان طرح ملی مسکن

  • پیامک واریز وجه مسکن ملی

  • پیگیری مسکن ملی

  • ارسال پیامک رایگان بدون ثبت نام

 

نابسامانی در سامانه ثبت املاک و اسکان


در شرایطی که محدودیت زمانی برای ثبت املاک در سامانه اعلام شده است و مردم تشویق به ثبت اطلاعات در آن شده اند معلوم نیست چرا و به چه دلیلی سامانه از تاریخ 12 مرداد تا امروز به مدت دو هفته از دسترس خارج بوده و تعطیل است.

 

گروه املاک صدف    : طبق اصلاحیه ماده 54 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب دی 1399 تمامی سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر مکلف هستند اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود را با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور به نشانی https://amlak.mrud.ir ثبت کنند. مدت خوداظهاری و درج اطلاعات سکونتی و ملکی تا 19 خرداد 1400 بود که تا پایان شهریورماه تمدید شده است.

اما علاوه بر مشکلاتی که تاکنون در ثبت اطلاعات در این سامانه وجود داشته است و مسئولان قول برطرف کردن آن را داده بودند ، از تاریخ 12 مرداد 1400 تا امروز 26 مرداد ماه، سامانه قطع بوده و هنگامی که  به سامانه املاک مراجعه می‌کنیم  با پیامی مواجه می‌شویم که خبر از بروزرسانی سایت می‌دهد.

در شرایطی که محدودیت زمانی برای ثبت املاک در سامانه اعلام شده است و مردم تشویق به ثبت اطلاعات در آن شده اند معلوم نیست چرا و به چه دلیلی سامانه از تاریخ 12 مرداد تا امروز به مدت دو هفته از دسترس خارج بوده و تعطیل است.

این در حالی است که هیچکدام از مسئولین نیز تا این لحظه توضیحی در این خصوص ارائه نداده اند.

بر اساس قانون، مبنای دریافت خدمات دولتی از قبیل یارانه، افتتاح حساب بانکی، پلاک خودرو، انشعابات خانگی، گذرنامه و بسیاری دیگر از خدمات، ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان و دریافت کد یکتا خواهد بود که عدم ثبت نام به معنای قطع این خدمات است.

یکی از اهداف راه اندازی این سامانه، شناسایی خانه های خالی از سکنه به منظور اعمال مالیات است. البته ثبت نام در این سامانه به معنای جریمه مالیاتی نخواهد بود. شما می توانید یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی غیر از شهر محل اقامت خود داشته باشید که مشمول مالیات نخواهند شد.

 

هشدار مجدد به کسانی که در سامانه املاک ثبت نام نکنند


در حالی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد اگر خانوارها تا پایان شهریورماه اطلاعات سکونتی خود را ثبت نکنند مشمول مالیات خانه‌های خالی می‌شوند که قبلا هم بارها مسئولان وزارتخانه به این موضوع تاکید داشتند اما تا کنون فقط ۳ میلیون نفر در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کرده‌اند.

به گزارش  املاک صدف   ، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده که اگر خانوارها در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نکنند از آنها مالیات اخذ خواهد شد. این موضوع را قبلا هم وزارتخانه اعلام کرده بود اما به نظر می رسد در شناسایی واحدهای خالی از سکنه ابزار و مکانیزم خاصی بجز خوداظهاری وجود ندارد. طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۲.۶ میلیون مسکن در ایران خالی مانده که دولت و مجلس تلاش دارند این تعداد را به بازار مصرف بیاورند اما نبود زیرساختهای لازم باعث شده تا کنون به این هدف نرسند.

مردادماه ۱۳۹۹ سامانه املاک و اسکان به منظور شناسایی وضعیت واحدهای مسکونی کشور به مرحله اجرا رسید. سال گذشته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که ۱.۳ میلیون خانه خالی را شناسایی و برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده است. شب قبل محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ هم گفته که سازمان امور مالیاتی از مردادماه نسبت به اخذ مالیات از این واحدها اقدام خواهد کرد. البته معرفی این تعداد واحد خالی از بهمن ماه سال گذشته رسانه‌ای شد اما هنوز برای اعمال مالیات اقدامی صورت نگرفته است.

وزارت راه و شهرسازی از طریق تقاطع اطلاعاتی در سامانه املاک و اسکان بنا داشت واحدهای خالی از سکنه را شناسایی کند که ظاهرا به طور تمام و کمال به هدف خود نرسید. نهایتا از ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۰ به خانوارها اعم از مالک و مستاجر دو ماه مهلت داده شد تا نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی خود اقدام کنند و قانون، تنبیهاتی برای کسانی که این کار را انجام ندهند در نظر گرفته است.

بر اساس بند ۷ از تبصره ۸ اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب پنجم آذرماه ۱۳۹۹ مجلس، دستگاههای اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، یارانه و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی و بسیاری دیگر از خدمات را صرفا با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی افراد در سامانه املاک و اسکان کشور ارایه کنند.

اما تا کنون خانواده‌ها استقبال چندانی از سامانه املاک و اسکان صورت نداده‌اند و به همین دلیل مهلت ثبت نام تا پایان شهریورماه تمدید شد. این در حالی است که وزارتخانه بارها اعلام کرده داشتن دهها و صدها واحد مسکونی در صورت سکونت خانوارها در آن ایرادی ندارد و مشمول مالیات خانه‌های خالی نخواهد شد.

با این حال طبق آماری که شب گذشه وزیر راه و شهرسازی ارایه کرد تا کنون ۳ میلیون خانوار در سامانه جامع املاک و اسکان ثبت نام کرده‌اند و این در حالی است که برآوردها از وجود ۲۸ میلیون واحد مسکونی در کشور حکایت دارد. اسلامی از مردم تقاضا کرده حتما نسبت به درج اطلاعات سکونتی خود اقدام کنند و از رسانه ها خواسته تا خانوارها را نسبت به این موضوع تشویق و ترغیب کنند.

اولین و دومین گام مجلس و دولت برای اعمال مالیات از مالکان واحدهای خالی از سکنه در حالی تقریبا با شکست مواجه شده که کارشناسان معتقدند حتی با ورود ۲.۶ میلیون خانه خالی به بازار مصرف، هیچ یک از مشکلات حوزه مسکن از جمله حاشیه‌نشینی، معضلات بازار اجاره و قیمت مسکن حل نخواهد شد.

بیت الله ستاریان ـ کارشناس اقتصاد مسکن ـ معتقد است: وضع مالیات بر خانه‌های خالی هیچ تاثیری بر کاهش قیمت مسکن نخواهد گذاشت. آمار ۲.۶ میلیون مسکن خالی در واقع خالی نیست بلکه ضریب ذخیره است که در همه جای دنیا وجود دارد و برای معاملات ضرورت دارد. هیچ وقت هم وارد بازار نمی‌شود و در طول سال متغیر است. یعنی واحد خالی، دارای سکنه می‌شود و وارد دارای سکنه، خالی می‌شود. حتی اگر بر فرض محال بتوانند ۲.۶ میلیون مسکن خالی را وارد بازار مصرف کنند فقط مشکل کسری یک سال را حل کرده‌اند؛ در حالی که ما ۱۰ سال کسری مسکن داریم.

او با بیان اینکه کاهش اخیر قیمت مسکن در شرایط رکود معاملات، ما را از کسری پنج میلیون واحد غافل نکند، می‌گوید: طی ۳۰ سال گذشته قیمت طلا و دلار حدودا ۱۸۰ برابر شده در حالی که مسکن ۱۲۰۰ برابر شده است که نشان می‌دهد این بخش ذاتا ظرفیت دارد و علت اصلی آن کمبود عرضه نسبت به تقاضاست.

 

 

 


طرح دولت در ساخت و ساز مهم ترین اتفاق در سال 98 بود که این طرح با نام طرح اقدام ملی تولید مسکن با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن راه اندازی شد.

اسلامی وزیر راه و شهرسازی طرحی به نام مسکن امید را در اواسط سال ۹۷ مطرح کرد.

مدیر کل برنامه‌ریزی، تحقیقات مسکن شهری بنیاد مسکن کشور در اوایل شهریور ماه سال ۹۸ در کرمان از آغاز طرح اقدام ملی بنیاد مسکن به صورت پایلوت خبر داد و در ۲۱ آبان ماه ثبت نام این طرح به صورت کشوری آغاز شد. دولت و وزارت راه و شهرسازی به عنوان متوالی این طرح شروطی را برای متقاضیان در نظر گرفتند

در اولین شرط این ثبت نام ذکر شده که متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی (از ۱۳۸۴/۰۱/۰۱ به بعد) بوده و از تاریخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۲ از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد.

متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار باشد و برای زنان سرپرست شرط ۳۵ سال لازم است، همچنین باید پنج سال اخیر را در شهر مورد ثبت نام، سکونت داشته باشد.

نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی، توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی، امکان سپرده‌گذاری حداقل سی درصد هزینه ساخت مازاد بر تسهیلات بانکی و توانایی پرداخت اقساط تسهیلات نیز از دیگر شروط است.

بیش از ۲۴۰ هزار واحد در مرحله اول مسکن ملی ثبت نام کردند و ۲۰ هزار واحد نیز در بافت‌های فرسوده ثبت نام کردند و حدود ۱۴۰ هزار نفر در کل کشور واجد شرایط شناخته شده‌اند.و از طریق پیامک به متقاضیان واجد شرایط اطلاع رسانی شد و از روز 16 بهمن ماه بارگزاری مدارک آغاز شد.

بنابراین ۴۲ درصد ظرفیت واحدهای این طرح خالی ماند و دومین مرحله ثبت نام از روز ۱۷ اسفند ماه آغاز شد. این مرحله از نام نویسی متقاضیان در ساعت ۲۴ روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند ماه به پایان رسید و تمام استان‌های کشور در پنج گروه تقسیم‌بندی شدند. 

در مرحله دوم محدودیت ظرفیت برداشته شد در حالی که در مرحله اول به محض تکمیل شدن ظرفیت شهر ها سامانه بسته می شد

به نحوی که پس از اتمام زمان ثبت‌نام و پایان پالایش متقاضیان بر اساس شرایط طرح، متقاضیان نهایی مطابق ظرفیت احصاء شده برای هر شهر، از طریق قرعه کشی انتخاب می‌شوند.

بنابراین پرونده مسکن ملی در سال ۹۸ بسته شد و تصمیم‌گیری در خصوص ثبت‌نام کنندگان مرحله دوم به سال آینده موکول شد.

محمود محمودزاده، معاون وزارت راه و شهرسازی در خصوص طرح ملی گفت:به دلیل شیوع ویروس کرونا،نام نویسی مرحله دوم مسکن ملی از طریق پیامک انجام شد تا متقاضیان برای ثبت نام به کافی نت ها و مکان های شلوغ نروند.

وی افزود: بعد از ،از بین رفتن ویروس کرونا شروع به بارگزاری مدارک متقاضیان خواهیم کرد. بعداز پایان بارگزاری مدارک،یک فرصت ۴۵ روزه لازم هست تا متقاضیانی که در مرحله دوم ثبت نام کرده اند مورد بررسی قرار بگیرند و نتایج اعلام شود.

بنابر این اظهارات ابتدا باید تهدید بیماری کرونا برای سلامت جامعه برطرف شود، سپس وزارت راه وشهرسازی زمان‌بندی را برای بارگزاری مدارک متقاضیان مسکن ملی که در مرحله دوم ثبت‌نام کرده‌اند، اعلام خواهد کرد و پس از اتمام بارگزاری مدارک وزارت راه پس از گذشت ۴۵ روز نتایج این مرحله را اعلام می‌کند.

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 (16 رای)