دوره های مختلف در بازار مسکن

دسته بندی ها: اموزشی

دوره های مختلف در بازار مسکن

در این مقاله خواهید خواند:

بازار مسکن

بازار مسکن در ایران شرایط متفاوتی را طی سالیان مختلف تجربه کرده است که در برخی از این دوره ها رونق بازار و در برخی دیگر رکود را شاهد بوده ایم. توجه به شرایط بازار و ورود به موقع و یا خروج از آن می تواند تاثیر بسیاری بر ارزش داراریی افراد و افزایش و کاهش آن داشته باشد. توصیه می شود افراد پیش از ورود به بازار و سرمایه گذاری در بازار مسکن اطلاعات لازم را کسب کرده و با آگاهی اقدام به خرید و فروش کنند.

فعالیت در دوره های مختلف بازار شرایط متفاوتی داشته و لذا آگاهی از آن می تواند هیجانات ناشی از نوسان قیمت ها را کنترل کند. در این صورت افراد خواهند توانست به موقع و درست تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. 

دوره های مختلف در بازار مسکن

دوره های مختلف در بازار مسکن شامل رکود، گذار از رکود به رونق، رونق و گذار از رونق به رکود می باشد. هر یک از این دوره ها شرایط متفاوتی را برای بازار شاهد هستیم که تثیر بسیاری بر سرمایه و دارای افراد دارد. 

دوره های مختلف بازار و بررسی آن ها نیاز به ذهنی آگاه و تحلیل گر داشته و نیازمند مطالعاتی تخصصی می باشد. برای دستیابی به انتخابی درست و سرمایه گذاری به موقع مشورت با کارشناسان این حوزه از اهمیت بالای برخوردار بوده و می تواند برای بسیاری از افراد راه گشا باشد. برای این منظور در صورت نیاز به مشاروه در حوزه مسکن و سرمایه گذاری ملکی می توانید از مشاوره رایگان گروه مسکن صدف بهره برده و تصمیات درست را اتخاذ کنید.

دوره های مختلف در بازار مسکن

شرایط حاکم بر بازار مسکن در دوره های مختلف

رفتار بازار مسکن یک رفتار سیکلیک(چرخه ای) است که در آن رونق با رکود توأم می‌شود و پس از رکود نیز دوباره دوران رونق پدیدار می‌شود. حال رفتار بازار و فعالان آن به چه صورت است.

دوره رکود بازار مسکن

اتفاقی که در دوره رکود می‌افتد این است که تعداد معاملات کاهش می‌یابد و بیش از هر دوره دیگر مصرف کننده واقعی را در بازار می‌بینیم. از ویژگیهای بارز این دوره می توان به افت سنگین تعداد معاملات ملک، پایین آمدن قیمت، عدم امکان فروش با شرایط مناسب، کم شدن تعداد جواز به سازندگان و عرضه کنندگان مسکن اشاره کرد که موجب نارضایتی سازندگان و عرضه کنندگان بازار مسکن می شود و این امر، کاهش تمایل خریداران را در بر دارد. 

در دوره رکود بازار، قیمت مسکن رشد می‌کند، ولی کمتر از نرخ تورم.

لذا سرمایه گذاران و مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که خرید ملک در این دوره تنها با نگاه بلند مدت توصیه می شود. مصرف کنندگان این بازار می توانند اقدام به خرید کنند اما انتظار سود و افزایش سرمایه آن ها در مدت کوتاه فکری اشتباه خواهد بود و می بایست حداقل تا رسیدن ی دوره رونق دیگر صبر کنند تا سودی مناسب عاید سرمایه آن ها شود

دوره رکود بازار مسکن

دوره گذار از رکود به رونق

بازار مسکن در دوره گذار از رکود به رونق شرایط امیدوار کننده ای را سپری خواهد کرد و با توجه به تغییرات بازار و معاملات امید ها برای رونق بازار شکل خواهد گرفت. از جمله ویژگی هایی که برای این دوره از بازار می توان یادآور شد بهبود قابل توجه معاملات نسبت به ماه های گذشته، افزایش قیمت مسکن بیش از تورم به صورت نرمال و غیر جهشی، بالا و پایینهای قیمت ملک و اجاره نشینی، کاهش میزان تخفیف در هنگام معامله و ورود سرمایه به بخش ساخت و ساز.

در این دوره که نشانه هایی از رونق در بازار مشاهده می شود اما تغییرات به صورت نرمال پیش می رود دوره ای پر رونق و رو به رشد را در ماه های آینده می توان پیش بینی کرد. لذا با ورود به این دوره می توان تصمیم برای خرید ملک را جدی تر پیش گرفت، حتی با وام هایی با بهره بالا. در زمان گذار از رکود به رونق، میزان عرضه و تقاضا هنوز به حالتی نرسیده که شاهد رشد شدید قیمت‌ها باشیم اما نسبت به دوره رکود شرایط بهبود یافته و پس از این دوره رونق بازار را خواهیم داشت که با افزایش تعداد معاملات و افزایش قیمت ها همراه خواهد بود. لذا می توان این گونه بیان کرد که این دوره بهترین زمان برای خرید ملک است.

دوره رونق بازار مسکن

در دوره رونق بازار تب تاب معاملات بالا گرفته و به وضوح شاهد تلاش افراد برای فعالیت در این بازار هستیم. در دوره رونق تعداد معاملات به شدت بالا گرفته و افراد بسیاری برای خرید خانه حتی با قیمت هایی بالاتر از ارزش واقعی ملک، اقدام می کنند. در مجموع دوره رونق بازار به راحتی قابل تشخیص بوده و به طور معمول ویژگی هایی از جمله ورود خانوارها برای سرمایه گذاری، افزایش تقاضا برای خرید، کاهش جدی تعداد واحد های نوساز بدون مشتری، بهبود وضع مالی سازندگان، عدم ارائه تخفیف در هنگام معامله، به وجود آمدن قیمت های غیر واقعی را برای آن شاهد هستیم.

یکی دیگر از ویژگی های دوره رونق بازار مسکن این است که قیمت‌ها در این دوره طی یک بازه زمانی 8 ماهه تا نهایتا 18 ماهه، 2 تا 4 برابر می‌شود. که در صورت سرمایه گذاری میتوان سود بسیار خوبی را از بازار گرفت و در سمت دیگر اگر دیر اقدام به خرید و سرمایه گذاری کنیم با افزایش قیمت ها فاصله بازار و دارایی ما بسیار زیاد خواهد شد و به این ترتیب امکان خرید را براحتی از دست خواهیم داد.

لذا توصیه می شود در دوره رونق بازار تعلل نکرده و سریعا اقدام به خرید و سرمایه گذاری شود حتی با وام هایی با بهره بالا. چرا که با افزایش قیمت ها سود دریافتی از بازار در مقایسه با بهره وام، بالاتر بوده و کاری عقلانی خواهد بود.

دوره رونق بازار مسکن

دوره گذار از رونق به رکود

همان طور که بیان شد دوره رونق بازه زمانی مشخصی را سپری خواهد کرد و پس ازن زمان تعداد معاملات کاهش یافته و از تب و تاب بازار کاسته خواهد شد. در این زمان برای بازار بسته به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور کاهش قیمت ها را پیش بینی خواهند کرد که این خود دلیلی برای کاهش معاملات می باشد و در این زمان با توجه به بالا رفتن قیمت ها در دوره رونق توان خرید مردم به شدت کاهش یافته و به همین دلیل خریداران در بازار کم خواهد شد و به مرور رکود بازار رقم خواهد خورد. 

با توجه به نکات گفته شده در ماه های پیش روی این دوره می توان کاهش قیمت ها (10 تا 20 درصد) را پیش بینی کرد لذا توصیه می شود تنها در صورت ضرورت اقدام به خرید شود چرا که با ورود به دوره رکود زمانی نسبتا طولانی بازار و قیمت ها رشد نخواهد داشت.

بر اساس تحلیل روند بازار مسکن در ایران این بازار، چند سال رونق و چند سال رکود را به صورت پیاپی تجربه می کند. دوره سیکل بازار مسکن به این صورت است که در بازه ای 4 تا 5 ساله بازار در رکود به سر می برد و در یک دوره 8 ماهه و نهایت 18 ماهه دچار رونق در معاملات و همچنین افزایش قیمت مسکن می شود.

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 (7 رای)