در سال 1401 سرمایه گذاری در مسکن بهتر است یا طلا و دلار ؟
در سال 1401 سرمایه گذاری در مسکن بهتر است یا طلا و دلار ؟
املاک صدف : اسفند سال گذشته با افت دلار و رشد طلا، سکه، بورس و مسکن همراه بود. کالاهای دوام اما تغییری نداشتند. بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰ چگونه بود؟
دوازدهمین ماه سال در حالی به پایان رسید که بیشتر بازارهای مالی بازدهی رشد داشتند. بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰ چگونه بود؟
قیمت دلار
قیمت دلار در بهمن، ۰٫۳۱ درصد افت داشت. صرافی ملی، در روز ۳۰ بهمن سال گذشته نرخ فروش دلار را ۲۵۰۷۴ تومان اعلام کرد.
این در حالی است که نرخ صرافی ملی در روز ۲۸ اسفند، ۲۴,۹۹۴ تومان به ثبت رسید.
نرخ دلار در ماه گذشته نوساناتی داشت و به کانال ۲۵ هزار دلاری هم رفت. اما در بیشتر روزهای ماه را در کانال ۲۶ هزار تومانی نوسان داشت.
قیمت طلا
در وجه دیگری از بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰، قیمت طلا اما در ماه گذشته، ۳٫۲۴ درصد رشد کرد.
قیمت طلا در آخرین روز بهمن ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۸۸ هزار ۴۱۵ تومان بود. در حالی که بازار در آخرین روز کاری اسفند، با قیمت یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۱۵ تومان به کار خود پایان داد.
قیمت سکه
خریداران بازار سکه نیز ماه گذشته سود کردند. رشد قیمت سکه طرح جدید، ۴٫۲۴ درصد بود.
قیمت سکه در آخرین روز بهمن سال گذشته، ۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان بود و در روز پایانی اسفند به ۱۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان رسید.
قیمت طلا و سکه، نیز در آخرین ماه سال گذشته در بین کانالهای مختلف نوسان داشت اما سال را به ترتیب با قیمتهای یک میلیون و ۲۲۶ هزار و ۹۶۷ و ۱۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان به پایان رساند.
بورس
در وجه دیگری از بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰،شاخص کل بورس نیز در ماه گذشته رشد کرد. بورس بهمن را در سطح یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۱۳۱ واحدی به پایان رساند.
این در حالی است که شاخص کل بورس در آخرین روز کاری سال گذشته، یک میلیون و ۳۴۵ هزار و ۳۰ هزار واحد بود. این ارقام به معنای رشد ۴،۹۰ درصدی شاخص کل است.
مسکن
در ادامه بررسی بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰، باید به مسکن اشاره کرد که با اندکی رشد همراه بود.
به گزارش مرکز آمار شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در این گروه، در بهمن ۱۴۰۰ نسبت به ماه قبل ۰،۷ درصد افزایش داشت.
کالاهای بادوام
در وجه دیگری از بازدهی بازارها در اسفند ۱۴۰۰، بازار کالاهای بادوام (خودرو و لوازم خانگی) در ماه گذشته بدون تغییر بود.
شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در این گروه، در اسفند ۱۴۰۰ نسبت به ماه قبل تغییری نداشت.
این در حالی است که قیمتها در بازار آزاد خودرو و لوازم خانگی در ماه گذشته نوساناتی داشت.
سیگنالهای مختلف برای بازارها
به گزارش تجارتنیوز، در هفتههای اخیر بازارهای مالی در جهان و ایران، تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین، تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره، تحولات مربوط به مذاکرات وین و برخی اتفاقات منطقهای قرار داشته است.
با وجود تداوم جنگ روسیه و اوکراین، نشانههایی از گفتگو و احتمال دستیابی به صلح میان دو کشور دیده میشود. این موضوع قیمت اونس جهانی را که از دو هزار دلار هم فراتر رفته بود، کاهشی کرد.
از آن سو بانک مرکزی آمریکا، نرخ بهره این کشور را افزایش داد که خبر بدی برای بازار طلای جهانی بود.
مذاکرات وین چند هفتهای است متوقف شده اما همچنان نشانههایی از احتمال آغاز مجدد گفتگوها وجود دارد. از آن سو حمله به پایگاههایی در اربیل عراق نیز بر بازار دلار اثری موقت داشت. حال نیز حمله یمنیها به آرامکو، تاسیسات نفتی عربستان میتواند روی بازار تاثیر داشته باشد.