آیا تعاونی های سازنده تعهد ضرر و زیان دیرکرد می دهند؟

آیا تعاونی های سازنده تعهد ضرر و زیان دیرکرد می دهند؟

در این مقاله خواهید خواند:

تعهد ضرر و زیان

با توجه به ماهیت معاملات پیش فروش ملک و تفاوت آن ها با دیگر معاملات مانند خرید و فروش ملک برخی اقدامات ضرورت یافته و می بایست افراد و سرمایه گذاران توجه لازم به آن ها داشته باشند. یکی از این موارد تعهد ضرر و زیان در صورت دیرکرد طرفین معامله برای انجام تعهدات خود می باشد.

در معاملات پیش فروش ملک به سبب آماده نبودن ساختمان، طرفین معامله متعهد به ساخت و یا تامین سرمایه لازم می باشند اما در این میان اگر یکی ازطرفین در انجام تعهد خود تاخیر داشته باشد فرد مقابل دچار زیان شده و می بایست تدابیر لازم برای این شرایط در نظر گرفته شود. در بسیاری از مواقع سازندگان در ابتدای کار از سرمایه گذاران تعهدات لازم برای پرداخت دیرکرد در صورت تاخیر در پرداخت اقساط مربوط به ملک را دریافت می کنند. اما در سوی دیگر معامله این روند چگونه خواهد بود؟ آیا سازندگان شخصی و یا تعاونی در معاملات پیش فروش ملزم به پرداخت دیرکرد می باشند یا نه؟

پیش فروش شخصی ساز

پیش فروش شخصی ساز

پروژه های پیش فروش شخصی ساز به این صورت انجام می شوند که فرد سازنده در زمان اقدام به ساخت ابتدا محاسبات لازم را انجام داده و پس از تعیین تمام هزینه ها و جزئیات مربوط به مصالح و چگونگی ساخت مبلغی را به عنوان سود خود در کنار هزینه های ساخت دریافت کرده و قیمت تمام شده و قطعی ملک را اعلام کی کند. در زمان انجام معامله سرمایه گذار با آگاهی از هزینه ها و جزئیات مربوط به ساخت وارد معامله شده و متعهد به پرداخت اقساط اعلام شده از سوی سازنده می شود. به طور معمول در زمان معامله سازندگان شخصی از سرمایه گذاران تعهد می گیرند که در صورت عدم پرداخت به موقع اقساط، جریمه دیرکرد را نیز پرداخت کند. با این تفاسیر که سازنده هم سود دریافت می کند و همچنین جریمه دیرکرد اقساط را، بسیار منطقی خواهد بود که سرمایه گذار نیز در صورت عدم تحویل به موقع ملک، توقع پرداخت ضرر و زیان توسط سازنده را داشته باشد. 

در مجموع می توان این گونه بیان کرد که در معاملات پیش فروش هر دو سوی معامله می بایست متعهد به پرداخت ضرر و زیان و یا همان جریمه دیرکرد باشند.

پیش فروش تعاونی ساز

پیش فروش تعاونی ساز

مفهوم تعاونی در بازار مسکن به این صورت می باشد که در ابتدای امر گروهی از افراد با یکدیگر یک مجموعه تعاونی را راه اندازی کرده و شروع به عضو گیری می کنند. پس از آن اعضا از میان خود افرادی را به عنوان مجری امور ساخت تعیین کرده و این افراد روند ساخت و تامین هزینه ها را زیر نظر خواهند داشت. به عبارتی در تعاونی های مسکن افراد برای خود اقدام به ساخت می کنند. لذا با این شرایط دریافت سود از خود امری باطل بوده و معنا ندارد. به عبارتی می توان این گونه بیان کرد که در تعاونی های مسکن افراد چون برای خود اقدام به ساخت می کنند هزینه ساخت نیز قطعی نبوده و همچنین سودی نیز از اعضا تعاونی دریافت نمی شود. با در نظر گرفتن این موارد تعهد برای ضرر و زیان نیز غیر منطقی بوده و نمی توان از تعاونی ها انتظار پرداخت دیرکرد داشت.

به طور کلی در تعاونی های مسکن و پیش فروش های تعاونی ساز شرایط زیر را شاهد هستیم:

  • سازندگان و مجریان ساخت ملک از اعضاء تعاونی هستند.
  • قیمت ساخت و هزینه تمام شده قطعی نبوده و می تواند با گذشت زمان تغییر کند.
  • تعاونی ها از اعضا خود سودی دریافت نمی کنند.
  • تعاونی ها در صورت تاخیر برای تحویل واحد ها تعهدی برای پرداخت ضرر و زیان به اعضا ندارند.

لازم به ذکر است تعاونی ها گروه های کارشناسی و ابزارهای کنترلی خود را دارند مثل بازرس که بر روند عملکرد هیئت مدیره و پروژه نظارت کرده و در مجمع عمومی به اعضا گزارش می دهد. 

تعهد ضرر و زیان

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 (1 رای)