چگونگی دریافت سند المثنی برای ملک

دسته بندی ها: اموزشی

چگونگی دریافت سند المثنی برای ملک

در این مقاله خواهید خواند:

سند ملکی

اسناد ملکی به عنوان نوشته هایی مکتوب می باشند که به کمک آن ها می توان ادعایی مانند مالکیت را ثابت کرد. انواع سند های ملکی که در بازار مسکن شاهد آن هستیم برای این منظور صادر می شوند که افراد بتوانند مالکیت خود در قبال خانه و یا دیگر املاک خود را ثابت کرده و کارهای حقوقی مربوط به آن ها را پیش ببرند. لذا در تصمیمیات مختلف مانند خرید و فروش ملک؛ دریافت وام مسکن؛ ضمانت وام بانکی و یا وثیقه برای آزادی افراد می توان از اسناد ملکی بهره گرفت.

با توجه به اهمیت اسناد در اقدامات حقوقی و معاملات مختلف مفقود شدن و یا از بین رفتن اسناد بر اثر حوادثی مانند سیل؛ زلزله و یا آتش سوزی می تواند مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود آورد. در این زمان افراد می توانند برای دریافت سند المثنی اقدام کرده و با مراجعه به سازمان مربوطه مشکل پیش آمده را برطرف کنند.

سند ملکی المثنی

با توجه به مطالب گفته شده برای بسیاری از افراد ممکن اتفاقاتی پیش آید که بر اثر آن اسناد ملکی و دیگر مدارک آن ها از بین برود. در این مواقع افراد می توانند با مراجعه به اداره ثبت اسناد محل مراجعه کرده و درخواست خود مبنی بر صدور سند المثنی را ارائه دهد. سند المثنی به عبارتی نسخه دوم از سند ملکی می باشد که تمامی شرایط حقوقی اصل سند را دارا بوده و در زمان مفقود شدن و یا از بین رفتن اصل سند صادر می شود. با صدور سند المثنی؛ اصل سند باطل شده و فاقد اعتبار می باشد.

صدور سند المثنی

برای صدور سند المثنی باید چه مراحلی را طی کرد؟

در اولین قدم برای صدور سند المثنی مالک ملک می بایست شرایط پیش آمده و علت از دست دادن اصل سند را عنوان کرده و به طی نامه ای دلایل را به صورت مکتوب به اداره ثبت ارائه دهد. برای تایید گفته و ادعای مالک می بایست علاوه بر نامه ذکر شده استشهاد نامه ای نیز تهیه شده و توسط 3 نفر امضا شود. لازم به ذکر است می بایست پیش از این هویت و امضای افراد تایید کننده؛ از سوی دفاتر اسناد رسمی و یا نیروی انتظامی گواهی و تایید شده باشد. 2 نسخه چاپی مربوط به فرم های استشهادنامه را نیز می توان از دفاتر اسناد رسمی تهیه کرده و اقدامات لازم را پیرامون درخواست مورد نظر انجام داد.

پس از ارائه درخواست و استشهادنامه ذکر شده اداره ثبت موضوع وارده را ابتدا در سیستم اداری خود ثبت کرده و سپس آن را به دفاتر اسناد رسمی ابلاغ می کنند در این زمان پس از طی مراحل ذکر شده اطلاعیه مبنی بر درخواست فرد مالک برای صدور سند المثنی با تقبل هزینه از سوی درخواست کننده؛ در روزنامه های کثیرالانتشار یا یکی از روزنامه‌هایی که آگهی های ثبتی در آن درج می شود؛ آگهی شده و موضوع را به اطلاع عموم می رسانند تا در صورت وجود اعتراضات وارده را برطرف کرده و جوانب امر را مورد بررسی قرار دهند. این آگهی ها باید در دو نوبت و با حداقل 10 روز فاصله منتشر شود و در آن ذکر شود که در صورت وجود اعتراض به این درخواست فرد معترض می بایست به اداره ثبت مراجعه کرده و در صورت عدم اعتراض در خصوص آگهی مورد نظر پس از مدت تعیین شده؛ اقدامات لازم برای صدور سند المثنی انجام خواهد شد.

اگر پیرو آگهی های منتشر شده در روزنامه ها تا 10 روز از تاریخ دومین انتشار؛ اعتراضی در خصوص ادعای صورت گرفته ارائه نشود؛ اداره ثبت مراحل مربوط به صدور سند را آغاز کرده و برای این مورد اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

مواردی که به طور معمول در آگهی منتشر شده درج می شود شامل موارد زیر می باشد:

  • نام و نام خانوادگی مالک
  • محل وقوع ملک و شماره پلاک ثبتی
  • خلاصه‌ای از ادعای از بین رفتن یا گم شدن سند مالکیت و معاملاتی که حکایت از سند ثبتی دارد
  • در کنار اطلاعات مربوط به مالک و ملک مورد نظر می بایست این نکته نیز ذکر شود که "هر شخصی که نسبت به ملک مذکور در آگهی، قراردادی منعقد کرده که در خلاصه سند ذکر نشده است یا اینکه سند مالکیت نزد او قرار دارد، می‌تواند به اداره ثبت محل مراجعه و ضمن ارائه اصل سند مالکیت اعتراض خود را ارائه دهد".

دریافت سند المثنی برای ملک

معاملات ملکی با استفاده از سند المثنی

در زمان تنظیم سند المثنی اداره ثبت بر اساس روال اداری موجود و برای جلوگیری از مشکلات بسیار موضوع پیش آمده را به دفاتر اسناد رسمی اطلاع داده و بدین صورت آن ها را موظف به بررسی های کامل تر در زمان معاملات مربوطه به این گونه املاک می کنند. به طوری که بر اساس اعلام اداره ثبت دفاتر اسناد رسمی موظف اند که اگر بخواهند معامله ای را نسبت به ملک مورد نظر و پلاک مربوطه تنظیم کنند می بایست ابتدا شرایط ثبتی ملک را استعلام کرده و سپس اقدامات لازم را انجام دهند.

برای بررسی این موضوع دفاتر اسناد رسمی دفتری به عنوان مرجع برای این گونه املاک و اطلاعیه های رسیده از اداره ثبت تنظیم می کنند که در زمان ثبت معاملات می بایست ابتدا ملک مورد معامله و پلاک آن بررسی شود تا اجازه معامله داده شود. اگر فردی با اصل سند ملکی که برای آن سند المثنی صادر شده است اقدام به معامله کند دفاتر اسناد با بررسی پلاک مورد نظر در اطلاعیه های دریافتی از اداره ثبت می توانند موضوع را بررسی و بر اساس آن اقدامات لازم را انجام دهند.

صدور سند المثنی با وجود اصل سند!

برخی مواقع اصل سند موجود بوده و مالک نیز از وجود آن مطلع می باشد اما بنا به دلایلی سند مورد نظر نزد شخص دیگری می باشد که از تحویل آن خودداری می کند. در این زمان فرد می تواند با مراجعه به دادگاه موضوع را پیگیری کند. اما اگر با وجود حکم دادگاه برای تحویل سند؛ فرد از این امر سرپیچی کند مالک می تواند با حکم دادگاه اقدام به دریافت سند المثنی کرده و در این صورت اصل سند ابطال شده و فاقد اعتبار خواهد بود.

لازم به ذکر است در این مورد ضرورت تهیه استشهادنامه از بین رفته و نیازی به ارائه آن نمی باشد.

سند المثنی

تکلیف سند المثنی در صورت پیدا شدن اصل سند چیست؟

در برخی مواقع پس از صدور سند المثنی و تحویل آن به مالک شاهد پیدا شدن اصل سند هستیم که در این مواقع اگر مالک موضوع را کتبا به اداره ثبت اطلاع دهد؛ این سازمان مجدد موضوع را به دفاتر اسناد اطلاع داده و به طور کلی برای این موضوع دوحالت به وجود آمده و نیاز به بررسی خواهد داشت:

  • با استفاده از سند المثنی معامله انجام شده باشد: در این حالت اصل سند دریافت شده و پس از ابطال بایگانی خواهد شد.
  • با استفاده از سند المثنی معامله انجام نــشده باشد: در این شرایط سند المثنی باطل شده و موضوع به دفاتر اسناد اطلاع داده خواهد شد و لذا اصل سند معتبر خواهد بود.
به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 (4 رای)