تصمیمات صندوق پس انداز مسکن یکم

تصمیمات صندوق پس انداز مسکن یکم

تمهیدات در جهت تجهیز مالی صندوق پس انداز مسکن یکم

طبق تصمیمات گرفته شده در بانک مرکزی، قرار شده است کلیه منابع برگشتی از طرح مسکن مهر، در صندوق پس انداز مسکن یکم بکار گرفته شود.

طرح مسکن مهر یکی از تصمیمات در دولت نهم و دهم بود که علی رغم خانه دار کردن بسیاری از مردم و شاید جلوگیری از رشد حبابی و بی دلیل ملک،  انتقادات زیادی به آن وارد می شد و هنوز هم ادامه دارد. دولت یازدهم نیز یکی از نتایج این طرح را وارد آوردن باری بر دوش نظام بانکی کشور دانسته و از آن استقبالی نداشته است. به تازگی دولت کنونی برای تامین منابع طرح صندوق پس انداز مسکن یکم، که یکی از تسهیلات ارائه شده برای تهیه مسکن می باشد، تصمیم گرفته است تا منابع بازکشتی از مسکن مهر را به این صندوق واگذار نماید.

املاک تهران

از جمله منتقدان طرح مسکن مهر در دولت، دو قطب اصلی اقتصاد ایران، یعنی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی، بر این نظرند که نتیجه این طرح و ارائه تسهیلات آن موجب افزایش چاپ اسکناس و ایجاد تورم در کشور شده است. از این رو طی سیاست گذاری جدید خود تصمیم گرفته شده است که منابع مالی برگشتی از طرح مسکن مهر را بعنوان تجهیز مالی صندوق پس انداز مسکن یکم در نظر گرفته و با این اقدام بتوانند علاوه بر رونق دادن بازار مسکن، صنایع نیز تحرک پیدا کنند.

صندوق پس انداز یکم

به گفته ی مسولین بانک مسکن، سپردهای شش ماهه و یکساله متقاضیان وام مسکن به همراه مبالغ رها شده از طرح ده ساله مسکن مهر، وارد چرخه صندوق پس انداز مسکن یکم میگردد و پشتوانه این صندوق است تا متقاضیان بتوانند با دریافت تسهیلات کم بهره، صاحب خانه گردند. البته لازم بذکر است با مطالعه شرایط این تسهیلات و میزان مبلغ نهایی بازگشتی، برخلاف ادعای بانک مرکزی، سود آن با بهره ای بالا و ناعادلانه در حال ارائه است .

دولت همچنین طی اقدامی دیگر برای رونق بازار مسکن، منابع متفاوتی جهت تجهیز بانک مسکن در نظر گرفته است که در صورت به بار نشستن آن، شاید بتواند حرکتی در جهت خروج از رکود بازار مسکن باشد.

طبق گزارش قائم مقام بانک مرکزی، در دولت یازدهم 818 هزار واحد مسکن مهر به صاحبان خود تحویل داده شده است و 27 هزار واحد دیگر نیز تا انتهای این دولت تکمیل خواهد شد. در کل و از ابتدای واگذاری ها، حدود یک میلیون و هشتصد هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان تحویل داده شده است.

همچنین طی تصمیم دولت برای افزایش توان بانک مسکن جهت ارائه تسهیلات به متقاضیان خرید خانه، حجم سپرده قانونی این بانک در نزد بانک مرکزی از ده درصد به دو درصد کاهش یافته تا با بیشتر شدن منابع مالی این بانک، میزان تسهیلات پرداختی نیز بیشتر گردد بنجوی که سقف وام ها از 20میلیون به 40میلیون رسیده است. اما باز با این شرایط حاکم اقتصادی باید این تسهیلات بیشتر شده و بهره آن بسیار کمتر گردد تا علاوه بر تاثیر روی رکود فعلی، موجب خانه دار شدن مردم و بخصوص جوانان گردد؛ امروزه موضوع تهیه ی مسکن بدلیل دور از دسترس بودن آن، در حال کنار رفتن از اهداف اولیه زوج های جوان و خانوارهای مستاجر شده و دغدغه اجاره نشینی و پرداخت های گاها سنگین آن ، تاثیر زیادی بر رفاه جامعه گذاشته است.

در حال حاضر یک زوج تهرانی در صورت عدم استفاده از امکانات و تسهیلات دولتی و همچنین داشتن شرایطی دیگر، میتوانند حداکثر تا 160 میلیون تومان وام مسکن با اقساط ماهیانه دو میلیون تومان و نیز 20 میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند و سود این تسهیلات تنها برای وام 160 میلیونی حدود 127 میلیون تومان می باشد که رقمی غیر منصفانه بوده و این نوع وام دهی برای بسیاری از اقشار جامعه نامناسب است.

 

به این نوشته امتیاز دهید 1 2 3 4 5 بدون امتیاز