وام ساخت مسکن به واجدان نمی رسد !
وام ساخت مسکن به واجدان نمی رسد !
انبوه سازان ادعا می کنند که تسهیلات ساخت مسکن برای افراد فاقد واحد مسکونی به دست آن ها نمی رسد.
به گزارش املاک صدف : به گفته بسیاری از سازندگان و انبوه سازان همچنین بررسیهای میدانی هنوز تسهیلات و همچنین مشوقهای لازم در ساخت چهار میلیون مسکن به سازندگان برای ساخت این تعداد واحد داده نشده است.
برای ساخت این چهار میلیون واحد مسکونی میزان تسهیلات و همچنین نحوه اعطای آنها مشخص شده است. طبق مصوبه میزان تسهیلات در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در شهرهای بالای یک میلیون نفر ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان و در روستا ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
نحوه اعطای تسهیلات به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه (به صورت تدریجی) است به طوری که در مرحله پی کنی فونداسیون ۱۰ درصد، اسکلت سقف ۴۰ درصد، سفت کاری ۲۵ درصد، نازک کاری ۲۵ درصد پرداخت میشود.
بانکهای عامل باید حداکثر تا ۲۰ درصد از کل مانده تسهیلات مشارکت مدنی را با تایید وزارت راه و شهرسازی و اخذ ضمانت نامه بانکی پرداخت کند.
انبوه سازان به دنبال تسهیلات کم بهره
جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان چندی پیش در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اعلام کرده بود که در تمام کشورهای پیشرفته دنیا تسهیلات کم بهره و با توجه به شرایط سازندگان پرداخت میشود و از سوی دیگر بیش از ۸۰ درصد هزینه خرید مسکن تامین میشود. اما در ایران این رویه وجود ندارد.
محمود محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: از هفته اول دی ۱۴۰۰ امکان پرداخت این تسهیلات به متقاضیان فراهم شده و مالکان میتوانند مدارک را بارگذاری و بلافاصله بانک عامل هم نوع بانک و هم شعبه بانک را انتخاب کنند.
او گفته بود: این افراد به بانک ها معرفی می شوند و با مراجعه به شعبه بانک نسبت به تکمیل مدارک اقدام می کنند.اسناد مالکیت پروانه ساخت از موارد اصلی برای دریافت این تسهیلات است. این تسهیلات در چهار مرحله و متناسب با پیشرفت پروژه توسط بانک عامل به حساب واریز می شود.
مشکلات مسکن طی یک شب حل نمی شود
ابراهیم رزاقی استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن نوید رشد اقتصادی است، اما سر و سامان دادن به بخش مسکن نیازمند زمان است و یک شب و یکسال نمیتوان آن را بهبود بخشید بنابراین باید دولت برای این بخش برنامههای مدون و کاربردی داشته باشد تا رونق اقتصادی نیز ایجاد شود.
به گفته رزاقی هم اکنون هفت میلیون خانوار با مشکل نداشتن مسکن روبرو هستند بنابراین باید بستههای تشویقی برای مالکان در نظر گرفته شود و در مقابل از خانههای خالی مالیات دریافت شود تا مالکان اقدام به فروش و یا اجاره واحدهای مسکونی کنند تا شاهد حرکت در این بخش و رفع نیاز مسکن در جامعه باشیم.
این اقتصاددان گفت: یکی از مهمترین سیاستهایی که دولت باید به آن توجه کند علاوه بر ساخت مسکن و توجه به بخش خصوصی ارائه تسهیلات است. هدایت اعتبارات بانکی به بخش مسکن برای افزایش تولید خود میتواند بخش عمدهای از کمبود مسکن را در کشور جبران کند.
چندی پیش وزیر راه وشهرسازی نیز در حوزه تامین اعتبارات بخش مسکن و نهضت تولید مسکن اعلام کرد طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات کشور به بخش مسکن اختصاص یابد در این زمینه اگر بانکها همکاری لازم را نداشته باشند مشمول جرائم مالیاتی میشوند بنابراین باید در زمینه نظارتها افزایش یابد.